Jonna Jäkkö ja Ellen Telén ennätysvauhdissa Oulussa

16.12.2018


LUU:n Jonna Jäkkö ja Ellen Telén tekivät vakuuttavaa tulosta viikonloppuna käydyissä Oulun pyrinnön Jouluhalleissa.

Ensimmäinen kilpailupäivä aloitettiin 60 metrin sileän juoksuilla, joissa Ellen paransi omaa ennätystään useilla kymmenyksillä lukemiin 9.71. Myös Jonna ylsi tuloksellaan 9.07 aivan marraskuun lopulla tehdyn ennätyksensä tuntumaan. Tämä riitti osittain vuotta vanhempien kanssa käydyssä kilpailussa seitsemänteen sijaan.

Iltapäivän 1000 metrillä Jonna otti kokonaiskilpailun voiton ja paransi omaa ylipitkän radan ennätystään reilulla kymmenellä sekunnilla aikaan 3.18,94. Tulos on hallikauden 2019 12-vuotiaiden kärkitulos ja LUU:n 11-12 -vuotiaiden seuraennätys. Myös Ellen paransi halliennätystään parilla kymmenellä sekunnilla ja sijoittui tuloksellaan 3.34,44 kilpailun neljänneksi.

Toisena kilpailupäivänä Jonna juoksi myös 60 metrin aitajuoksussa ennätyksensä 11.41 ja sijoittui kilpailun viidenneksi.

Suorituskykyä riittää molemmilla tytöillä ja kausi on vielä tuore, Alexander Holthoer kehuu valmennettaviaan.  – Tytöt ovat harkoissa pistelleet hurjia treenisettejä ja harkkapäiväkirjat ovat aurinkoista luettavaa.

 

Marras-joulukuun kisat ovat siitä poikkeuksellisia, että ne tilastoidaan jo seuraavan vuoden ikäsarjan mukaan. Käytännössä ikäsarja vaihtuu vasta 31.12., joten virallisesti molemmat tytöt kilpailevat vielä 11-vuotiaiden sarjassa. Hallikauden kausitilastot ja sen myötä kaikkien aikojen ikäkausitilastot puolestaan kirjataan jo vuoden 2019 sarjan mukaisesti, eli niissä tytöt edustavat jo 12-vuotiaita.

(kuva: Pilvi Jäkkö)