Kolmen lajin yleisurheilukarnevaalit tuovat lajien huippunimet Lohjalle!

5.2.2019

Korkeushypyn, kuulantyönnön ja kiekonheiton lajikarnevaalit järjestetään ensi kesänä Lohjalla! Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalvelutiimi vahvisti eilisellä päätöksellään karnevaalien seuraavaksi järjestäjäksi Länsi-Uudenmaan Urheilijat. Karnevaalien ajankohta on 27.-30.6.2019.

– Tapahtuman keskuspaikka on kaksi vuotta sitten valmistunut Harjun urheilukenttä Lohjalla, kertoo Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden valmennuspäällikkö Juha Heinänen. – Meillä on juuri kunnostettu urheilukenttä ja sen lisäksi aivan kupeessa erillinen hiekkapohjainen heittokenttä. Pystymme tarjoamaan erinomaiset puitteet sekä hyppy- että heittolajeille, hän jatkaa.

Tapahtuman järjestelyissä kumppaneina toimivat mm. Lohjan Liikuntakeskus Oy ja Länsi-Uudenmaan ammattiopisto Luksia, jotka tarjoavat karnevaalivieraiden käyttöön harjoittelu- ja majoitustiloja.

Karnevaaleille odotetaan reilusti toista sataa osanottajaa. Lisäksi ne tarjoavat yleisölle nähtävää, kun lajien kotimaiset huippunimet ottavat mittaa toisistaan karnevaalien päätöskilpailuissa lauantaina 30.6.

Valmennuspäällikkö Heinänen näkee karnevaalien kaltaisen suurtapahtuman saamisen Lohjalle merkittävänä asiana myös paikallisen urheilun ja yhteistoiminnan kehittämisen kannalta. Lisää yhteistyökumppaneita etsitään aktiivisesti.

– Tapahtuman järjestäminen, ja ennen kaikkea vuosittaisen perinteen pitäminen Lohjalla, tuo tilaisuuden myös yhteistyön tiivistämiseen paikallisten seurojen ja yritysten kesken, Heinänen toteaa. – Valmennuksellisesti karnevaalit taas tarjoavat oivan mahdollisuuden saada maan huippunimet ja heidän valmentajansa Lohjalle. Näin luodaan urheilullistakin verkostoa. Yhteistyössä on aina voimaa!

 

Lisätiedot:

Juha Heinänen, valmennuspäällikkö
Länsi-Uudenmaan Urheilijat ry
p. 044 999 7072, valmennus@luusport.fi

Krista Alm, tiedottaja
Länsi-Uudenmaan Urheilijat ry
tiedotus@luusport.fi

 

Katso myös:
https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/tapahtumat/lajikarnevaalit

Yleisurheilun lajikarnevaalit ovat perinteinen vuotuinen tapahtuma, jossa eri lajien harrastajat ja huippunimet kohtaavat. Niitä on järjestetty jo vuosikymmenten ajan, ja ne ovat yksi lajien päätapahtuma Suomessa. Karnevaalikilpailujen lisäksi tapahtuma on tärkeä koulutustapahtuma nuorille urheilijoille, näiden vanhemmille ja valmentajille sekä seurojen ohjaajille. Karnevaaleilla on usein myös ulkomaalaisia osallistujia.

Yleisurheilukarnevaaleja koordinoi Suomen Urheiluliitto (SUL). Se järjestää mm. leiriosuuteen valmentajat ja muut asiantuntijat. Lisäksi karnevaaleilla vierailee eri lajien huippu-urheilijoita jakamassa osaamistaan. Korkeuskarnevaalit on aiemmin järjestetty Virroilla ja sitä ennen Ruovedellä, kuula- ja kiekkokarnevaalit Kokemäellä.