Raninen, Saarela ja Serenius U17-22 SM-halleihin Joensuuhun

21.2.2019


17-22 -vuotiaiden SM-hallit kisataan tulevana viikonloppuna Joensuussa. Länsi-Uudenmaan Urheilijoista mukana nähdään Helmiina Raninen (N19) 60 metrillä, Lassi Saarela (M19) korkeudessa, seipäässä ja 60m aidoissa sekä Markus Serenius (M17) 800 ja 1500 metrillä.

Kaikki kolme urheilijaa ovat juuri siirtyneet ikäsarjoihinsa, joten tänä vuonna he ovat vielä aavistuksen altavastaajien asemassa. Esimerkiksi vasta syksyllä 18v. täyttävät Helmiina ja Lassi saavat vastaansa lähes kaksi vuotta itseään vanhempia urheilijoita.

Koko joukon osalta kaksi sijoitusta viiden joukkoon on silti täysin realismia, summaa valmennuspäällikkö Juha Heinänen.

Helmiinalla on hyvät mahdollisuudet vähintään välieriin. Ja kävi miten kävi, tämä on joka tapauksessa erinomaisen hyvää ja tarpeellista kisaharjoittelua tulevaa kesää vasten.

Lassi puolestaan ottaa nyt ensimmäistä kertaa käyttöön uuden seipään. Sillä on ehditty hypätä vain yksi harjoitus. Se lupasi paljon ja reilukin ennätysparannus on nyt mahdollinen. Lisäksi Lassi on monesti osoittanut olevansa erityisesti korkeushypyssä todella venyvä kilpailija. Oma perustaso ylittyy kilpailutilanteissa helposti.

Markus Serenius on yleisurheilun harrastajana kirkkaasti joukon tuorein. Laji vaihtui vasta viime kesänä jalkapallosta yleisurheiluun.

Kyllä se kokemattomuus pientä tasoitusta muille antaa, toteaa Markusta valmentava Alexander Holthoer. – Suurimmalla osalla on kilpailukokemusta jo vähintään 5-6 vuoden ajalta.

Sekä Heinänen että Holthoer ennustavat silti molemmat Markukselle mahdollisuutta kymmenen parhaan joukkoon sekä 800 että 1500 metrillä. Hyvällä onnistumisella korkeammallekin.

 

Katso myös:

 

Live-tulokset:
https://live.tuloslista.com/3695

Kilpailun omat nettisivut:
http://www.katajayu.fi/tapahtumat/u17-22-sm-hallit/