Uusi nuorisopäällikkö Anni Karhu haluaa, että treeneissä on kivaa!

10.4.2019Alkuvuodesta 18 vuotta täyttänyt Anni Karhu aloitti huhtikuun alussa Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden nuorisopäällikkönä. Hän peri tehtävän Maiju Merivirralta, joka keskittyy nyt omiin opintoihinsa ja yliopiston pääsykokeisiin valmistautumiseen.

Oman urheilutaustansa puolesta Anni tunnetaan seurassa erityisesti pikajuoksijana. Joskin hyviä tuloksia on syntynyt myös muissakin lajeissa, esimerkiksi kuulantyönnössä. Ennen yleisurheiluun siirtymistä Anni pelasi kuusi vuotta jalkapalloa. Hyvät nopeusominaisuudet herättivät huomiota sielläkin. Se taas nosti oman kiinnostuksen kokeilla mahdollisuuksia yleisurheilussa.

Sain jatkuvasti kuulla olevani nopea. 13-vuotiaana päätin, että haluan kokeilla, miten pärjäisin yleisurheilussa, Anni kertoo

Ja hyvinhän se sujui. 15-vuotiaiden hallikauden seuraennätys 60 metriltä on edelleen Annin nimissä. Se on samalla yksi hänelle itselleenkin merkittävimmistä huippuhetkistä.

–Kyllä se 15-vuotiaana 60 metrillä juostu 8.13 on jäänyt mieleen. Tulos oli silloin Suomen tilastoissa sijalla 6 tai 7 ja jäi vielä kauden päätteeksikin top 10:een. Se oli tosi merkittävä juttu, Anni muistelee.

Oma yleisurheilu jäi viime syksynä tauolle ja tällä hetkellä lukio-opiskelu vie suuren osan vapaa-ajasta. Lukion jälkeen ura esimerkiksi kemianteollisuuden tai muun tekniikan parissa kiinnostaisi. Diplomi-insinöörin opinnot häämöttävät tulevaisuuden suunnitelmissa. Tässä hetkessä tärkeää on kuitenkin uuden työn hoitaminen niin hyvin kuin mahdollista.

–Pyrin hoitamaan työni mahdollisimman hyvin. Tästä saa hyvää kokemusta ja onhan tämä tosi hauskaa. Lisäksi se antaa mahdollisuuden olla mukana seuratoiminnassa, vaikka en itse tällä hetkellä aktiiviurheilekaan, Anni kiittelee.

 

Tunnollinen harjoittelija ja innokas oppija

 

Työ lasten ja nuorten ohjauksen parissa syntyi varsin luontevasti oman harrastuksen ohella. Rooli on kasvanut ajan kuluessa. Ensin Liikuntaleikkikouluja ja Yleisurheilukoulua, sitten satunnaista tuuraamista kilparyhmissä. Ja nyt osa-aikatyö nuorisopäällikkönä. Jatkossa Anni vastaa Liikuntaleikkikoulujen ja Yleisurheilukoulun toiminnasta sekä valmentaa Kilpa 4 -ryhmää.

Myös seuran valmennuspäällikkö Juha Heinänen näkee Annissa paljon piirteitä, jotka tukivat aikanaan omaa urheilu-uraa ja tukevat jatkossa työtä ohjauksen ja valmennuksen parissa.

–Anni on itse ollut aina tunnollinen harjoittelija. Lisäksi hän on suhtautunut avoimen positiivisesti uusiin lajikokeiluihin ja ollut halukas oppimaan uutta. Spontaani kiinnostus eri lajeihin on hyvä piirre myös ohjaajan roolissa.

 

Treeneissä pitää olla kivaa!

 

Mutta mikä tärkeintä, urheilun pitää olla hauskaa ja antoisaa. Annin viesti pienille urheilijan aluille onkin selkeä: treeneissä pitää olla kivaa!

–Se on varsinkin nuorimmilla ehdottomasti tärkeintä, että treeneissä ja kisoissa on aina hauskaa. Se on paljon, paljon tärkeämpää kuin se, että lajit menisivät aina teknisesti hyvin tai että tulisi hyviä sijoituksia, Anni painottaa.

 

Yhteystiedot:

Anni Karhu
p. 044 337 8663, nuoriso@luusport.fi

 

 

(kuvat: Krista Alm)