100 m Euroopan mestaruus jälleen Henrylle!

14.6.2021

Mannin veljekset menestyivät Euroopanmestaruuskilpailuissa Puolan Bydgoszczissa!

"Korona-aikana on päästy treenaamaan kohtalaisen normaalisti, joten harjoitusten pohjalta on ollut lupa odottaa hyviä tuloksia", kertoo Henryn valmentaja Juha Heinänen. Ennen EM-kisoja Henryllä oli Sveitsissä kolmet kilpailut. Kisat menivät todella hyvin - Sveitsin avoimissa mestaruuskisoissa vieraat eivät kursailleet; Tunisian Walid Ktila vei voiton ajalla14,54 ja Henry tuli hopealle kauden eurooppalaisella kärkiajalla 15,58 - mutta Sveitsin reissulta oli Suomessa aikaa piipahtaa vain vajaa vuorokausi ennen lähtöä Puolan Bydgoszcziin. Antaa Henryn kertoa itse Puolan tapahtumista:

Puolassa oltiin kuplassa, mutta stadionille sai mennä kävellen - matkaa kilometri kaksisataa metriä tasaista maastoa. Kilpailupäiviä oli minulla vain yksi - viimeisenä kisapäivänä. Oli siis hyvin aikaa palautua Sveitsistä.

Call roomista kentälle mennessä alkoi toisesta renkaasta kuulua suhinaa ja rengas tyhjeni nopeasti. Lähtöviivalla istuessa toinen takarengas tyhjänä pohdin, että olen tällä kaudella ollut hallitsevaa Euroopan mestaria Stefan Ruschia sen verran paljon edellä, että jos saan aivan todella hyvän alun, niin saatan voittaa. Tyhjä rengas ei alussa häiritse yhtään niin paljon, kuin kovassa vauhdissa, jolloin rullaavuudella on huomattavasti isompi merkitys.

Sainkin todella hyvän startin. Huippunopeus jäi vain vähän reiluun 30 kilometriin tunnissa, mutta se riitti!

Henry Euroopan mestariksi hänelle vaatimattomalla ajalla 16,28 - hollantilaisen Stefan Ruschin tullessa hopealle ajalla 16,69. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja kilpailemista kotimaassa aina Tokion Paralympialaisiin saakka. Espoon Motonet GP:ssä 10. päivä kesäkuuta satanen kulkikin taas aikaan 15,87.


Tuomas Manni sijoittui Puolan EM-kilpailuissa, F34 luokan keihäänheitossa neljänneksi. Viikkoa myöhemmin Espoossa Tuomaan heittämä PB 25,22 olisi Bydgoszczissa riittänyt EM-pronssimitaliin. "Puolassa oli vähän kuuma ja siitä ehkä kropassa pikkaisen löysä olo. Muuten parhaat heitot tuntuivat ihan hyviltä", kertoo Tuomas. Kuulantyönnössä sijoitus oli kahdeksas, tämän kauden kulkuun verrattuna vaatimattomalla tuloksella 8.40. "Olemme tehneet Idirin valmennuksessa muutoksia tekniikkaan, enkä saanut vielä kaikkea ulos kisatilanteessa." "Vaatii paljon kokemusta urheilijalta, että pystyy toteuttamaan uudet asiat kilpailutilanteessa, ilman valmentajan läsnäoloa", jatkaa viime joulukuusta Tuomaan valmennuksesta vastannut Idir Saada.

Hyviä kisoja kesälle tulossa - toivottavasti näemme sekä Henryn että Tuomaan Tokion kisoissa - huippuiskussa!