Henry Mannille jo toinen MM-mitali!

21.5.2024

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Henry Manni kelasi itselleen jo toisen MM-pronssin parayleisurheilun MM-kilpailuissa Japanin Kobessa. Ensin haaviin tarttui 19.5. yllätyksellisten käänteiden kautta kolmas sija 400 metrillä, ja tänään 21.5. miesten T34-luokassa kilpaileva Manni tuplasi pottinsa ottamalla pronssia myös sadalta metriltä, johon hänen povattiin ennakkoon starttaavan altavastaajan asemasta.

Yllätyspronssi neloselta

Sateisessa ja haastavassa kelissä kelatussa kilpailussa Manni oli aluksi neljäs, mutta sijoitus kirkastui pronssimitaliin, kun kolmanneksi tullut Arabiemiraattien Ahmed Nawad hylättiin ratarikon vuoksi. Mannin aika 55,75 on hänen kauden parhaansa. Kilpailun voitti Arabiemiraattien Mohamed al Hammadi ajalla 51,10.

Pitkän uran tehnyt Manni on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä parayleisurheilijoita. Länsi-Uudenmaan Urheilijoita koko uransa ajan edustanut mies on pokannut kaikkiaan kuusi MM-mitalia sekä Paralympiapronssin. Lisäksi hän on kymmenkertainen Euroopan mestari. 

Läpimurtonsa huipulle jo vuonna 2013 tehnyt Manni satsaa nyt suurimpana tavoitteenaan kesällä pidettäviin Pariisin Paralympialaisiin. Parhaillaan käytävissä MM-kisoissa hän osallistuu vielä 800 metrin kelaukseen.