Jesse Kettunen aitoi 60 metriä kaikkien aikojen 6. nopeiten

9.3.2020

Euroopan suurin juniorien hallikilpailu, Tampere Junior Indoor Games, keräsi tänäkin vuonna Pirkkahalliin lähes pari tuhatta nuorta urheilijaa. Kilpailu oli kaikissa sarjoissa ja lajeissa kovaa, sillä osanottajamäärät nousivat lähes kauttaaltaan useisiin kymmeniin. LUU:n urheilijat kipusivat palkintopallille viisi kertaa ja seuraennätyksiä tehtiin kuusi. Tilastollisesti kovimmasta suorituksesta vastasi Jesse Kettunen, joka juoksi 60 merin aidoissa voittoon 13-vuotiaiden kaikkien aikojen kuudenneksi nopeimmalla ajalla 9,30.

Juoksuja hallitsivat tutut nimet

LUU:n mitalitili aukesi heti perjantaina, kun Markus Serenius juoksi M17-sarjan 800 metrillä pronssille pitkän radan ennätyksellään ja 17-vuotiaiden seuraennätyksellä 2.02,20. Kilpailun taso oli selkeästi edellisvuotta kovempi. Markuksen viime vuoden voittoaika 2.05,18 olisi tänä vuonna riittänyt vasta viidenteen sijaan.

Lauantaina vuoroon pääsivät nuorempien sarjat. 15-vuotiaiden 60 metrillä Eetu Rantala juoksi oman eränsä kakkoseksi ajalla 7,66. Alkuerien viidenneksi nopein aika olisi riittänyt myös finaalipaikkaan, mutta valitettavasti Eetu joutui tällä kertaa jättämään leikin kesken heti alkuerän jälkeen.

T14-sarjassa sekä pika-aidoista että pitkiltä matkoilta paremmin tunnettu Jonna Jäkkö yhdisti nämä kaksi vahvuuttaan ja juoksi 300 metrin aidoissa itseään vuotta vanhempien kilpailussa neljännelle sijalle ennätyksellään 49,37. Tulos alittaa neljällä kymmenyksellä Ninni Gröhnin parin vuoden takaisen T15-sarjan seuraennätyksen.

P13-sarjassa Jesse Kettunen aloitti kilpailunsa vahvasti parantamalla 60 metrin sileällä ennätystään reilulla kymmenyksellä jo heti alkuerässä. Aika 8,11 toi helpon finaalipaikan ja sen myötä pronssimitalin tuloksella 8,13. Ennätystahti jatkui myös pituudessa ja kuulassa. Pituuden tulos 4,88 riitti yli 40 osanottajan kilpailussa neljänteen sijaan. Kuulassa sijoitus oli viides tuloksella 11,60 PB.

Kovin tulos syntyi kuitenkin 60 metrin aidoissa, joissa Jesse otti ylivoimaisen voiton ja paransi ennätystään yli kaksi kymmenystä. Seuraennätystulos 9,30 asettuu 13-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa sijalle 6. Helmikuussa Turussa juostu aiempi ennätys 9,55 oli sijalla 18, joten hyppäystä tuli kerta heitolla huimat 12 sijaa ylöspäin.

Tyttöjen korkeudessa tiukka taisto seuraennätyksistä

Korkeudessa on tällä kaudella käyty tyttöjen keskuudessa kovaa kamppailua seuraennätyksistä. Helmikuussa sen vei P13-sarjassa nimiinsä Lilli Lindgren tuloksella 1,33. Nyt Karoliina Krook otti sen jälleen takaisin itselleen lukemin 1,36. Sijoitus oli kilpailun 9. T11-sarjassa puolestaan Meea Kettunen otti hienosti pronssia tuloksella 1,31, joka parantaa sentillä aiemmin Karoliinan nimissä ollutta seuraennätystä.

T12-sarjan kuulantyönnössä Veera Joutlahti jäi vain niukasti hopealle ennätyksellään 10,28. Yli 50 osanottajan kilpailussa ainoastaan kaksi urheilijaa ylsi yli kymmenen metrin. Voiton vei Riihimäen Kiskon Ruth Toivola tuloksella 10,40.

P10-sarjan 1000 metrillä Joa Härmä juoksi hienosti oman eränsä kakkoseksi ajalla 3.50,18. Tämä toi kokonaiskilpailussa lopulta 11. sijan. Pituudessa Joa sijoittui lähes 60 kilpailijan joukosta seitsemänneksi ennätyksellään 4,00.

T10-sarjassa kilpaillut, vielä 8-vuotias Beea Lehtovuori teki 60 metrin aidoissa 9-vuotiaiden seuraennätyksen tuloksella 14,02 PB.

Kaikki LUU:n tulokset