Knuutinen, Kuusela, Manni ja Tanner solmivat LUU:n urheilijasopimuksen

4.1.2024

Korkeushyppääjät Santeri Knuutinen ja Julius Kuusela, ratakelaaja Henry Manni ja aitajuoksija Santeri Tanner allekirjoittivat eilen 3. tammikuuta Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden kaksivuotiset urheilijasopimukset. 

Nuori korkeushyppylupaus Santeri Knuutinen oli ulkokaudella 2023 tuloksellaan 176 cm Suomen neljänneksi paras omassa ikäluokassaan (P16). SM-kilpailuissa hän sijoittui viidenneksi. Knuutinen on hyvillä tuloksillaan saavuttanut osallistumisoikeuden nuorten SM-kilpailuihin jo kolmena peräkkäisenä vuotena.

Loput kolme sopimusurheilijaa edustavat jo kokeneempaa urheilijakaartia. Korkeushyppääjä Julius Kuusela on ennätyksellään 210 cm keikkunut vuodesta toiseen kotimaisen kärjen tuntumassa. Hänen parhaat saavutuksensa aikuisten arvokilpailuissa ovat SM-pronssi kesältä 2023 sekä kaksi SM-hopeaa hallista vuosilta 2018 ja 2023. Kuuselalla on takanaan myös useita maajoukkue-edustuksia. 

Ratakelaaja Henry Manni on yksi Suomen menestyneimmistä paraurheilijoista. 100, 200 ja 400 metrin matkoja kelaava Manni on edustanut Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Mitalikantaan hän pääsi Lyonin MM-kilpailuissa vuonna 2013 kelattuaan pronssia 200 metrillä. Kirkkain saavutus on kuitenkin vuodelta 2016, jolloin Manni saavutti Riossa sadan metrin paralympiapronssia.

Pitkien aitojen erikoismies Santeri Tanner on hänkin nähty useampana vuonna Kalevan kisojen lähtöviivalla. Siellä mitalit ovat toistaiseksi antaneet odottaa itseään, mutta kuulovammaisten maajoukkueessa tulosta on syntynyt sitäkin enemmän. Kesällä 2023 Tanner rikkoi peräti 74 vuotta voimassa pysyneen kuurojen Suomen ennätyksen miesten 400 metrin aidoissa tuloksellaan 56,63.

Sopimusurheilijoiden joukko saattaa vielä täydentyä alkuvuoden kuluessa.

  

Mikä urheilijasopimus?

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden urheilijasopimusta tarjotaan aina kauden päätteeksi urheilijoille, jotka ovat sijoittuneet 16-22 v. SM-kilpailuiden henkilökohtaisessa lajissaan kuuden parhaan joukkoon tai ovat henkilökohtaisessa lajissaan saavuttaneet aikuisten A-luokan tuloksen. Urheilijat allekirjoittavat vähintään kahden vuoden sopimukset seuran kanssa ja sitoutuvat edustamaan seuraa parhaansa mukaan.

Vuonna 2023 Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden urheilijasopimuksen allekirjoittivat Santeri Knuutinen (vas.), Julius Kuusela, Santeri Tanner ja Henry Manni (edessä).