Kolmen mitalin SM-viikonloppu: Markus Serenius juoksi M17 1500m Suomen mestariksi

10.8.2020

Nuorten sarjojen Suomen mestaruuksista miteltiin viikonloppuna Naantalissa ja Pedersöressä. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden viisihenkinen joukkue ylsi kolmeen mitaliin, joista kirkkaimpana Markus Sereniuksen Suomen mestaruus M17-sarjan 1500 metriltä.

16-17 v. sarjat kilpailivat Pohjanmaalla Pedersöressä. Heti kisojen avauspäivänä Simo Laine kuittasi 400 metriltä ensin alkuerävoiton ajalla 52,54 ja sen jälkeen finaalista SM-hopeamitalin ajalla 50,33. Kisan voittoon juoksi HKV:n Benjamin Lee ajalla 49,33. Sunnuntaina Simo juoksi vielä "alimatkallaan" 200 metrillä ensin oman eränsä kakkoseksi ja sen jälkeen finaalin kuudenneksi hurjassa -4,1 m/s vastatuulessa ajalla 23,16.

Kisojen mitalirohmu oli lopulta Markus Serenius, joka onnistui lähes täydellisesti molemmilla matkoillaan. Ensin perjantaina 800 metrin alkueristä erävoitto koko kisojen nopeimmalla alkueräajalla 2.02,74. Sen jälkeen lauantaina finaalista hopeamitali omalla ennätyksellä 1.58,97. Myös hänen edelleen voittoon pääsi kiilaamaan Benjamin Lee. Vahvat suoritukset jatkuivat myös sunnuntaina ja 1500 metriltä irtosi Suomen mestaruus ajalla 4.27,58. Hopealle juossut IF VOM:n Leonard Markén haastoi tiukasti aivan loppumetreille, mutta jäi lopulta kakkoseksi.

–Vahvasti taktiikkajuoksu, kommentoi Markusta valmentava Alexander Holthoer. –Ensimmäinen 800 metriä mentiin todella hitaasti aikaan 2.40, mutta sen jälkeen alkoi kova kiri ja viimeisellä 600 metrillä "Santtu" jäi vain 0,2 sekuntia kyseisen matkan ennätyksestään.

SM-kilpailuissa juostaan ennen kaikkea sijoituksista. Holthoer kiittelee kaiken kaikkiaan valmennettaviaan taktisesti hyvistä juoksuista.

–Pojat juoksivat erittäin fiksuja juoksuja, tarkasti suunnitelmien mukaan.

Pedersöressä radalla nähtiin myös P16-sarjalaiset Andreas Kärkkäinen ja Oiva Ylä-Jarkko. Andreas juoksi 800 metrillä oman alkueränsä kolmanneksi ja sen jälkeen finaalin kuudenneksi ajalla 2.04,40. Oiva puolestaan urakoi omat ennätyksensä sekä 1500 metrillä että 2000m esteissä. Tällä kertaa sijoitukset 15. ja 9.

Samaan aikaan kilpailtiin Naantalissa 14-15 v. sarjojen mestaruuksista. Eetu Rantala (P15) sijoittui kuudenneksi molemmilla matkoillaan, 100 metrillä ja 300 metrillä.