Lohja Junior Games: Jesse Kettunen ja Leo Sinisaari seuraennätyksiin

2.8.2022

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden vuoden suurin tapahtuma, Lohja Junior Games, kokosi jälleen Lohjalle kolmipäiväiseen kilpailuun yli 400 nuorta urheilijaa. Etusuoran pienestä vastaisesta huolimatta sää suosi tänäkin vuonna kilpailijoita. Kotimaisia kauden kärkituloksia tehtiin yhdeksän kappaletta, jonka lisäksi Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden uudet seuraennätykset kirjattiin Jesse Kettusen ja Leo Sinisaaren nimiin.

Kilpailun avauspäivänä perjantaina käytiin vanhempien ikäsarjojen kilpailut sekä este- ja aitajuoksuja. M17-sarjan 2000 metrin estejuoksussa IF Raseborgin Jens-Aarne Kero juoksi kilpailun voittoon 15-vuotiaiden kauden kärkituloksella 6.55,27. P15-sarjan 1500 metrin esteissä voiton vei Hyvinkään seudun Urheilijoiden Vilho Laaksonen 13-vuotiaiden kärkituloksella 6.10,57.

T15-sarjan 1500 metrin esteissä Porvoon Urheilijoiden Pinja Lindstedt voitti kilpailun oman ikäsarjansa kärkituloksella 5.32,78. Hänen perässään kakkosena maaliin tullut Helsingin Kisaveikkojen Sade Hyvärinen puolestaan kuittasi 13-vuotiaiden kärkituloksen 5.43,08, joka yltää ikäsarjan kaikkien aikojen tilastossakin sijalle 20.

Jesse Kettunen rikkoi 21 vuotta vanhan seuraennätyksen

P15-sarjan 100 metrin aidoissa Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Jesse Kettunen alitti ensimmäistä kertaa 14 sekunnin rajan ja rikkoi tuloksellaan 13,60 peräti 21 vuotta vanhan Samir Abbassin seuraennätyksen. Tulos on ikäsarjan kauden kärkitulos ja kaikkien aikojen tilastossa se yltää sijalle 37.

Helsingin Kisaveikkojen Onni Tuominen teki kauden kärkituloksen kahdella eri matkalla. Ensin hän juoksi oman varsinaisen sarjansa, P11, 1000 metrillä kilpailun voittoon kärkituloksella 3.10,02. Tämän jälkeen 11-vuotiaiden kärkitulos syntyi myös P14-sarjan 800 metrin kilpailussa lukemin 2.30,77.

Ikäsarjojensa kärkituloksiin ylsivät lisäksi Helsingin IFK:n Noomi Rimpelä T10-sarjan 60 metrin aidoissa (9-vuotiaiden kärkitulos 11,62) ja Vihdin Viestin Oivi Heikinaho T14-sarjan 300 metrillä (13-vuotiaiden kärkitulos 44,56).

Leo Sinisaari urakoi ennätyksestä toiseen

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden omasta osanottajajoukosta kirkkaimpaan menestykseen ylsi P11-sarjan Leo Sinisaari, joka kirjasi historiaan Markus Nikanderin vuonna 2008 juokseman 1000 metrin seuraennätyksen kilpailun kakkossijaan yltäneellä tuloksellaan 3.17,57.

Tämän lisäksi selvää ottelijapotentiaalia omaava Leo urakoi ennätyksensä liudasta eri lajeja. Kirjainyhdistelmä PB listattiin tuloksen perään 150 metrillä (22,92, 1. sija), korkeudessa (1,33, 2. sija), pituudessa (4,17, 2. sija), kuulassa (6,22, 5. sija), kiekossa (23,92, 1. sija) ja keihäässä (17,11, 4. sija). 60 metrin aidoissa kakkossijan tuonut tulos 11,47 sivusi omaa kauden parasta ja 60 metrin sileällä aika 9,23 riitti sekin neljänteen sijaan.

Myös P13-sarjan Otto Järvinen kirjasi mukavan tukun omia ennätyksiä. Otto juuoksi 200 metrillä kilpailun kakkoseksi ennätyksellään 28,07 reilusta -2.0 vastatuulesta huolimatta. Kilpailun kolmanneksi hän ylsi sekä 60 metrillä (8,44 PB) että 1000 metrillä (3.12,77 PB). Näiden lisäksi ennätys tuli myös pituudessa tuloksella 4,02.

Menestyksekäs viikonloppu kaikissa ikäsarjoissa

LUU:n omat urheilijat olivat kilpailussa hyvin edustettuina kaikissa ikäsarjoissa ja onnistumisia nähtiin yksi toisensa perään.

Miesten 100 metrillä Santeri Tanner juoksi pienessä -0,3 vastatuulessa kilpailun voittoon kauden parhaallaan 11,52. Kakkoseksi sijoittui M55-sarjan Paavo Reilson ennätyksellään 12,07. Naisten satasella voiton vei lähes nollatuulessa N35-sarjaa edustava Ida Hellman tuloksella 12,94.

P15-sarjan kuulassa Lauri Loikkanen kohensi jälleen ennätystään ja otti kilpailun kakkossijan tuloksella 10,87.

T15-sarjan 100 metrillä Liisi Halén juoksi pienessä vastaisessa kilpailun kakkoseksi kauden parhaallaan 13,40. Saman sarjan 2000 metrillä Anna Puolanne juoksi kakkoseksi ennätyksellään 9,23.24. Korkeudessa Elli Paananen sijoittui toiseksi tuloksella 1,51 ja Alisa Salminiemi kolmanneksi ennätyksellään 1,42. Seipäässä ennätykseensä ylsivät sekä kilpailun kakkoseksi sijoittunut Alisa (2,20) että kolmanneksi hypännyt Meea Kettunen (1,90).

T14-sarjan kolmiloikassa kilpailun voittoon hyppeli 11 tytön joukosta Anniina Varis ennätyksellään 9,78. Kuulassa voiton vei Veera Joutlahti tuloksella 10,65. Veera teki ennätyksensä myös keihäässä (36,09, 2. sija) ja moukarissa (36,69, 4. sija).

T13-sarjan korkeudessa Helmi Paananen hyppäsi kolmanneksi ennätyksellään 1,42. Myös kuulassa syntyi oma ennätys kilpailun voittotuloksella 11,39.

T12-sarjassa Anni-Sofia Rinne teki kiekonheitossa hurjan tuloshyppäyksen ja kohensi ennätystään lähes seitsemällä metrillä lukemiin 24,43. Sijoitus oli neljäs.

T10-sarjan 150 metrillä Saara Dillström juoksi kilpailun kakkoseksi ennätyksellään 24,38. Korkeudessa Saara oli kakkonen ennätyksellään 1,21.

9-vuotiaissa osanottajajoukko oli tuttuun tapaan runsaslukuinen, joten Tiitus Kelan neljäs sija sekä korkeudessa (1,03 PB) että pituudessa (3,44) olivat varsin kelpo suorituksia.

Mainittujen lisäksi viikonlopun aikana nähtiin iso joukko muidenkin nuorten lupausten hyviä tuloksia, sijoituksia ja ennätyksiä. Paljon onnea kaikille!