LUUn aikuisurheilijoille menestystä myös kansainvälisistä kisoista

8.3.2023

Länsi-Uudenmaan urheilijoiden aikuisurheilijat osallistuivat 6 hengen voimin yleisurheilun halli-PM-kisoihin Reykjavikissa 24.-26.2.2023. Kilpailut järjestettiin kahden vuoden koronaodotuksen jälkeen. LUUsta kisoissa olivat mukana Ida Hellman (sarjassa N35), Sara Lehtovuori (N45), Tanja Liski (N45), Kari Pohjola (M60), Tuija Varsala (N60) ja Sanna Westerberg (N50).

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 233 urheilijaa kaikista pohjoismaista. Suomen joukkue oli kooltaan suurin, 83 henkilöä. Suomi oli myös menestynein maa mitalimäärällä mitattuna: 70 kultaa, 45 hopeaa ja 30 pronssia. LUUn urheilijat toivat näistä mitaleista yhteensä 19 kpl. Kari Pohjola voitti kultaa 3-loikassa, korkeudessa ja 60m aitajuoksussa. Tuija Varsala voitti kuulantyönnön ja saavutti pronssia pituushypyssä. Ida Hellman voitti sarjassaan 60m, 200m ja 400m juoksut ja sijoittui pituushypyssä hopealle. Tanja Liski voitti samoin 60m, 200m ja 400m juoksut. Sara Lehtovuori sijoittui 60m juoksussa pronssille, 400m juoksussa hopealle ja voitti 800m juoksun. Sanna Westerberg voitti 3-loikan, korkeushypyn ja 60m aitajuoksun ja sijoittui pituushypyssä pronssille. Henkilökohtaisten lajien lisäksi Ida, Tanja, Sara ja Sanna juoksivat Suomen viestijoukkueissa saavuttaen näissä kaksi kultamitalia ja yhden hopeisen.

Saralle ja Sannalle PM-kisat olivat ensimmäiset kansainväliset aikuisurheilukilpailut, joukkueen muut lohjalaiset ovat jo aiemmin osallistuneet arvokisoihin. Islantilaiset ottivat vieraat vastaan lämpimästi, kisajärjestelyt sujuivat ongelmitta ja aikataulussa hyvin pysyen. Ilahduttavana yksityiskohtana kisoista voidaan mainita valmiiksi kaiverretut mitalit! Oli hienoa kisata sekä vanhojen tuttujen että uusien tuttavuuksien kanssa. Tällaiset kisakokemukset tuovat motivaatiota harjoitella kohti uusia kansainvälisiä kilpailuja, esimerkiksi MM-kisoihin Göteborgissa kesällä 2024.

Pohjoismaiden mestari Tanja Liski
N35 60m mestari Ida Hellman, hopeaa Bryndis Eva Oskarsdottir ja pronssia Nicole Friedland.
Sara Lehtovuori palkintojenjaossa
Tämä Suomi-Ruotsi maaottelu päättyi Suomen voittoon, Sanna Westerberg venytti viimeisellä hypyllään ohi Ruotsin Anna Ekin N50 3-loikassa.
Kilpailemisen lisäksi tutustuttiin Islannin nähtävyyksiin, kuvassa nautiskelua Blue Lagoonissa.