Meea Kettunen pm-kultaan huipputuloksella, Beea Lehtovuorelle 3 mitalia

7.3.2022

9-15-vuotiaiden piirinmestaruushallit kilpailtiin Helsingin Liikuntamyllyssä lauantaina 5.3.2022. Pitkästä aikaa, sillä kahdet edelliset piirinmestaruudet jäivät väliin koronarajoitusten vuoksi. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden joukkue saalisti kisoista kaikkiaan kymmenen mitalia.

Lajikohtaisesti katsottuna suotuisat tuulet puhalsivat tällä kertaa korkeushypyssä. T13-sarjassa Meea Kettunen kohensi ennätystään neljällä sentillä uudelle kymmenluvulle ja vei kilpailun voiton tuloksella 1,50. Palkintopallilla nähtiin jo kesän kisoista tuttu kaksikko, kun seura- ja treenitoveri Helmi Paananen kipusi pronssille ennätyksellään 1,41.

-Meea nostatti lopuksi riman ikäsarjansa kärkitulokseen 1,53 ja teki siitä hyviä yrityksiä, mutta ihan vielä ei ollut sen aika, kertoo valmennuspäällikkö Juha Heinänen.

Kolmesta muusta korkeushypyn mitalisijasta vastasivat hopealle hypänneet P15-sarjan Santeri Knuutinen (1,59 cm) ja P13-sarjan Joa Härmä (1,42 cm) sekä pronssia saavuttanut T11-sarjan Beea Lehtovuori (1,21 cm). Sekä Meea että Joa ovat tuloksillaan ikäsarjojensa kausitilastojen viidennellä sijalla.

Muissa lajeissa palkintosijoilla nähtiin kokeneet konkarit Jesse Kettunen (P15) ja Veera Joutlahti (T15) sekä nuori ensikertalainen Tiitus Kela (P9). Ja varsinaisena mitalirohmuna Beea Lehtovuori, joka nappasi korkeuspronssin lisäksi mitalit sekä 60 metriltä (pronssi) että pituudesta (hopea). Jesse juoksi 60 metrillä sadasosan turvin voittoon ajalla 7,81 ja Veera työnsi kuulassa hopeamitalin ennätyksellään 11,49. Tiitus juoksi ensimmäisissä hallikisoissaan komeasti 40 metrin pronssille ajalla 7,48.

-Veera on ehtinyt tätä ennen kilpailla vain kerran 15-sarjan painavammalla kuulalla ja ennätys koheni jälleen lähes metrillä, Heinänen kehuu. -Tulos on ikäsarjan tilastokolmonen, hän jatkaa.

Mitalistien lisäksi moni muukin ylsi tuloksillaan aivan heidän kantaansa neljänsille ja viidensille sijoille. Tuloksellisesti LUU:n joukkue oli siis kovassa iskussa, vaikka määrällisesti jäätiinkin aiemmista vuosista. Joukkuetta harvensi muun muassa monien osalta varsin pitkäksi venynyt kilpailutauko.

-Lisäksi korona-aalto pyyhkäisi yhden ryhmän yli juuri kisaviikolla, Heinänen harmittelee.

Seuraavaksi joukko suuntaa Tampereelle, jossa kilpaillaan tulevana viikonloppuna Suomen suurin juniorihallikilpailu, Tampere Indoor Junior Games.

Kaikki LUU:n tulokset