Menestystä pm-junnukisoista 28.-29.8.

7.9.2021

PM-junnukisoista LUU:lle peräti 31 mitalia joista 12 kultaista.

Samaan aikaan kun yleisurheilu keräsi mediahuomiota Tokiossa ja Kalevankisoissa, kamppaili nouseva sukupolvi Riihimäellä 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruuksista. LUU:n junnut tekivät pm-kilpailuissaan kovia tuloksia, napsien mitaleita jokaisesta lajiryhmästä.

Suurimman mitalisaaliin kanssa kotiin palasi P10 sarjan Leo Sinisaari, joka voitti ennätystuloksin 60 metriä, 1000 metriä ja kiekonheiton ja sai vielä hopeat 60 metrin aitajuoksusta, pituus- ja korkeushypystä.

Heittopaikkojen valtiaina Helmi ja Elli Paananen ja Veera Joutlahti pokkasivat pelkästään heittolajeista peräti kahdeksan mitalia. Elli voitti kuulan ja moukarin ja sijoittui korkeudessa hopealle. Helmi Paananen voitti kuulan ylivoimaisella tuloksella 9,65 (ennätys) ja sijoittui pronssille moukarissa. Heittäjänä profiloitunut Veera Joutlahti urakoi kaikista heitoista mitalin - värisuora: kiekonheiton mestaruus, hopeasijat kuulassa ja moukarissa ja uusi ennätys keihäänheitossa riitti varmistamaan pronssinmitalin.

Kovimpia ennätysparannuksia tekivät Jesse Kettunen 300 metrin aitajuoksussa (43,88 /42,73), Liisi Halen 100metrillä (13,41 /13,16) ja Santeri Knuutinen, joka varmisti korkeudessa jo paikan ensivuoden SM-kilpailuihin hyppäämällä ennätyksekseen 161cm.

Erityismaininta myös T9 sarjan Nella Hellstenille, joka on aloittanut kilpailemisen vasta tätä kesänä. Hän toivoisi kovasti myös muiden ikätovereidensa lähtevän rohkeasti kisoihin mukaan! "Tää oli paras päivä ikinä!" Oli Nella todennut äidilleen sunnuntaina kisojen jälkeen.