Seuracup: Jesse Kettunen aitoi jälleen kauden kärkituloksen

12.8.2020

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden 11-17 v. urheilijoista koostuva joukkue kilpaili eilen 11.8. Nummelassa SUL:n Seuracupin Uudenmaan piirin osakilpailussa. Tulostaso oli kauttaaltaan hieno, vaikka moni joutuikin sarjan sääntöjen vuoksi kilpailemaan itselleen vieraammassa lajissa. Tähän joukkoon kuului mm. M17-sarjan pituudessa kilpaillut, paremmin keskimatkojen juoksijana tunnettu Andreas Kärkkäinen, joka hyppäsi hienosti kilpailun kakkoseksi ennätyksellään 5,49. P13-sarjan 60 metrin aitajuoksussa Jesse Kettunen juoksi jälleen ikäsarjan kauden kärkituloksen. Aika 9,17 on myös seuraennätys ja asettuu 13-vuotiaiden kaikkijen aikojen tilastossa sijalle 14.

Omien sarjojensa voittoon ylsivät myös Simo Laine M17 200 metrillä ennätyksellään 22,77 ja Eetu Rantala P15 100 metrillä niin ikään ennätyksellään 11,75. Myös P13-sarjan 4 x 100m viestijoukkue (Lauri Loikkanen, Jesse Kettunen, Santeri Knuutinen, Otto Järvinen) juoksi hienoon voittoon ajalla 54,09.

Kakkossijoja saavuttivat T13-sarjassa Ellen Telén 1000 metrin ajallaan 3.29,72 ja Elli Paananen 60 metrin aidoissa tuloksella 10,96 sekä T11-sarjan aidoissa Meea Kettunen ennätyksellään 10,97. Tyttöjen viestijoukkueista kakkossijalle kiri T13-sarjan 4 x 100m (Veera Joutlahti, Karoliina Krook, Alisa Salminiemi, Elli Paananen) ajalla 56,95.

SUL:n Seuracup on kaikille yleisurheiluseuroille tarkoitettu joukkuekilpailu, jossa 11-17 v. urheilijat kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Seurojen paremmuus määrittyy yksilösuoritusten perusteella lasketuista pisteistä. Kukin urheilija voi osallistua vain yhteen henkilökohtaiseen lajiin ja sen lisäksi viestijuoksuihin. Ensin kilpaillaan seurojen kesken piiritasolla. Finaaleja on kaiken kaikkiaan neljä kappaletta: Superfinaali sekä A-, B- ja C-sarjojen finaali. Superfinaaliin pääsee seitsemän kokonaistulosten perusteella parasta seuraa sekä finaalin järjestävä seura. Muihin finaaleihiin otetaan kuhunkin 15 joukkuetta sekä järjestävien seurojen joukkueet. Yhteensä siis 56 joukkuetta.

Länsi-Uudenmaan Urheilijat kuuluu C-sarjaan, jossa olemme tällä hetkellä sijalla 6. pistein 11637. Sarjaa johtaa Porin Yleisurheilu 14313 pisteellä. Sarja on vielä kesken ja osa seuroista kilpailee vasta tänään.