TIEDOTE: Pidetään koronat kurissa!

10.3.2020

Koronavirusepidemian ja muidenkin tartuntatautien leviämisen välttämiseksi kehotamme urheilijoita, valmentajia ja seuratoimijoita muistamaan käsi- ja yskimishygienian, joka on tehokkain tapa estää viruksia leviämästä.

THL:n mukaan uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily, mutta on mahdollista, että tartunnan saa myös pintojen välityksellä. Tästä syystä taudin ehkäisemisen ensisijainen keino on hyvä käsihygienia.

Käsiä tulee pestä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Vältä koskettamasta kasvoja, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Älä kuivaa käsiä yleisessä käytössä oleviin pyyhkeisiin. WC:ssä käynnin ja käsienpesun jälkeen älä koske hanaa tai ovenkahvaa paljain käsin.

Seuran harjoituksissa ja muussa toiminnassa noudatetaan jatkossa seuraavia sääntöjä:

  1. Käytä vain omaa juomapulloa.
  2. Käy pesemässä kädet yllä olevan ohjeen mukaisesti aina saapuessasi harjoituksiin ja poistuessasi harjoituksista. Pese kädet vielä uudestaan päästessäsi kotiin.
  3. Jää heti pois harjoituksista, jos tunnet minkäänlaisia flunssan/sairauden ensioireita.
  4. Älä yski tai aivasta kohti kavereita. Aivastaessasi tai yskiessäsi suojaa suusi ja nenäsi joko kertakäyttönenäliinalla tai takin/paidan hihan yläosalla.
  5. Jos urheilijan tai perheenjäsenen epäillään altistuneen koronavirustartunnalle, pysy kotona ja ota puhelimitse yhteys terveydenhuoltoon. Mikäli koronavirustartunta tai terveydenhuollon vahvistama tartuntaepäily todetaan, ilmoita siitä välittömästi valmennuspäällikkö Juha Heinäselle p. 044 999 7072, valmennus@luusport.fi tai Krista Almille p. 050 375 5613, tiedotus@luusport.fi.
  6. Seuraa ja noudata THL:n aiheeseen liittyvää ohjeistusta!

Lue myös:

Suomen Urheiluliiton tiedote:
https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/muista-kasi-ja-yskimishygienia-thln-sivuilta-tuorein-tieto-koronavirusepidemiasta/

THL:n ohjeet koronavirukseen liittyen:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19