UUDY:n seuracup: T14-joukkue seuraennätykseen 4 x 100m viestissä

23.6.2021

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden joukkue saavutti UUDY:n seuracupin ensimmäisessä osakilpailussa 22.6.2021 Riihimäellä kuudennen sijan 9081 pisteellä. Vaatimattomaksi jäänyt kokonaispisteiden saldo kertoo kuitenkin enemmän pienestä joukkuekoosta kuin yksittäisten suoritusten laadusta. LUU:n urheilijat nousivat illan aikana palkintopallille 11 kertaa ja lähes kaikki tekivät omissa lajeissaan vähintäänkin ennätyksensä.

Erityisen hienoja suorituksia nähtiin 15-sarjan viestijuoksuissa. Vielä 14-sarjalaisista koostunut Lilli Lingrenin, Elli Paanasen, Alisa Salminiemen ja Liisi Halénin 4 x 100m joukkue juoksi kilpailun kakkossijalle uudella T14-sarjan seuraennätyksellä 53,88. Puolellatoista sekunnilla nyt kohentunut ennätys oli aiemmin Meri Ilmarisen, Niina Tammenlarvan, Jasmin Kärnän ja Nanette Lehmusvirran nimissä vuodelta 2004. P15-sarjan 4 x 100m viestissä Santeri Knuutinen, Anton Sahikallio, Jaani Tanner ja Jesse Kettunen veivät kilpailun voiton tuloksella 50,29.

M17-sarjassa Eetu Rantala kohensi metrin vastaisessa 200 metrin ennätystään kolmella kymmenyksellä lukemiin 24,02 ja vei voiton reilulla kaulalla kakkoseksi tulleeseen Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Miro Heikkoseen. Saman ikäsarjan kuulassa Miki Makkonen työnsi kakkoseksi ennätyksellään 14,03.

15-vuotiaissa Santeri Knuutinen ja Anton Sahikallio kohentelivat molemmat 100 metrillä ennätyksiään (13,54 ja 13,55) ja sijoittuivat kahdeksan juoksijan kisassa kolmanneksi ja neljänneksi. Jesse Kettunen otti seiväshypyn kolmannen sijan ennätyksellään 2,60. Tytöissä Liisi Halén jäi aavistuksen ennätysvauhdistaan, mutta tulos 13,71 riitti silti kolmanteen sijaan kahdentoista juoksijan kilpailussa.

13-sarjassa Otto Järvinen juoksi 1000 metrin voittoon ennätyksellään 3,24.62. Armida Suomi heitti keihäässä komean ennätyksensä 27,45 ja sijoittui kolmanneksi 12 tytön joukosta. 11-vuotiaissa nähtiin myös ilahduttava hetki, kun Anni-Sofia Rinne paransi kiekkoennätystään parilla metrillä lukemiin 16,43 ja ylsi sillä kilpailun kolmanneksi. Joa Härmän ennätystulos 4,09 pituudessa toi myös kilpailun kolmannen sijan.

Kaikki LUU:n urheilijoiden tulokset