UUDY:n piirimestaruuksissa onnistuttiin erityisesti heittolajeissa

3.8.2020

9-15 v. sarjojen urheilijat kilpailivat viikonloppuna Keravalla UUDY:n piirinmestaruuksista. Jo totuttuun tapaan haaviin jäi iso liuta omia ennätyksiä ja palkintopallisijoituksia. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden 26:n urheilijan joukkue kunnostautui tällä kertaa ilahduttavasti erityisesti heittolajeissa. P13-sarjassa Jesse Kettunen otti mestaruudet sekä kiekosta (36,74 PB) että kuulasta (11,77). Kuulassa palkintopallin kakkoskorokkeelle kipusi Lauri Loikkanen ennätystyönnöllään 9,79. Matias Hyttinen oli P14-sarjan kakkonen tuloksella 6,66.

Tytöistä kuulantyönnön mestaruuksiin ylsivät Elli (T13) ja Helmi (T11) Paananen ennätyksillään 9,75 ja 8,67. Helmi otti hopeaa myös kiekosta niin ikään ennätyksellään 20,37. T11-sarjassa palkintopallilla käväisi myös Meea Kettunen kuulaennätyksellään 8,47, joka riitti tällä kertaa hopeamitaliin. T12-sarjassa Veera Joutlahti teki ennätyksensä kaikissa kolmessa heittolajissa: kiekossa (28,41) ja kuulassa (10,85) hopeamitali, keihäässä (24,05) neljäs sija. Kuulassa tulos on myös sarjan seuraennätys. T9-sarjassa Beea Lehtovuori heitti keihäsennätyksensä 14,58 ja sijoittui sillä kilpailun kakkoseksi.

Eetu Rantala, Jesse Kettunen ja Lumi Halén seuraennätyksiin juoksuissa

Tuttuun tapaan LUU:n urheilijat olivat vahvoja myös juoksulajeissa. Eetu Rantala voitti P15-sarjan 300m ylivoimaisesti seuraennätystuloksella 37,69. Samalla matkalla Matias Hyttinen oli P14-sarjan kakkonen (48,52 PB). Jesse Kettunen puolestaan otti P13-sarjassa mestaruuden 60m sileällä (8,19)  ja 200 metrillä (26,64). 60m aidoissa (9,26 PB) ja pituudessa (4,78) tulos riitti hopeaan. Aidoissa Jesse päivitti samalla jo nimissään ollutta seuraennätystä parilla sadasosalla. P10-sarjan 60 metrillä Joa Härmä oli kakkonen ennätyksellään 9,74. Pituudessa Joa otti mestaruuden ennätyksellään 4,02 ja korkeudessa hopeaa tasoonsa nähden hieman alakanttiin jääneellä tuloksella 1,23. P9-sarjan 1000 metrillä Leo Sinisaari juoksi pronssille (3.50,67 PB).

Tyttöjen aitajuoksuista saavutettiin kaksi palkintosijaa. T13-sarjassa Elli Paananen juoksi pronssille ennätyksellään 10,54 ja T11-sarjassa Meea Kettunen hopealle (11,27 PB). T10-sarjan aidoissa Lumi Halénin tulos 12,51 ei aivan riittänyt mitaleille, mutta oli silti ikäsarjan seuraennätys. Armida Suomi oli T12-sarjan 200 metrin kakkonen ennätyksellään 30,49.

Edellä mainittujen lisäksi viikonloppuna nähtiin monia muitakin hyviä suorituksia ja aivan kärjen tuntumaan yltäviä sijoituksia. Alla kaikki koottuna.