Aikuisurheilijat menestyivät SM-kisoissa

9.8.2021

Länsi-Uudenmaan Urheilijat osallistuivat viime viikolla Mikkelissä aikuisurheilun SM-kilpailuihin saavuttaen riemastuttavaa menestystä. Tuomisina on 32 mitalia, joista yksitoista kultaista! Suorituksillaan urheilijat keräsivät myös SAUL -maljapisteitä kaikkien aikojen saaliin. Maljapisteiden perusteella urheiluseurat asetetaan paremmuusjärjestykseen, samaan tapaan kuin yleisessä sarjassa Kalevan malja -pisteillä. Lopullinen sijoitus seurojen paremmuudesta selviää, kun kaikki SM-kisat on kilpailtu.

Nelipäiväisten kisojen osallistujamäärä on vakiintunut reiluun tuhanteen urheilijaan. LUU:n joukkueessa oli 17 urheilijaa - suurin osa harjoittelee Treenipassaajat -ryhmässä, mutta mukaan mahtuu myös yksin harjoittelevia. LUU:n urheilijoista ensi kertaa SM-mitaleille ylsivät Marju Kiri moukarin- ja painonheitossa ja Mikko Uittamo pituushypyssä.

LUU:n aikuisurheiluryhmän päävalmentaja Vesa Mäki osallistui Mikkelissä viiteen lajiin, voittaen lajeistaan jokaisen. Sanna Westerberg saavutti mitalin viidessä lajissa kuudesta. Konkari Tuija Varsalan suunnitelmana oli suorittaa peräti 10 lajia 3 päivässä, lopulta hän joutui jättämään kaksi lajia väliin aikataulupäällekkäisyyksien vuoksi. ”Määrä korvasi tänä vuonna laadun”, totesi Tuija kisaurakan päätteeksi. Viime vuonna tuomisina kisoista oli mitalien lisäksi N60 -sarjan korkeushypyn Suomen ennätys - mitaleita tuli toki kotiin tänäkin vuonna. Tämän vuoden SM-kilpailut jatkuvat tulevina viikonloppuina moniotteluilla Jyväskylässä, maantiekympillä Pyhtäällä ja heitto-5-ottelulla Nastolassa. Ensi vuonna SM-mitaleista taistellaan Pedersöressä ja MM-mitaleista Tampereella.

Mikkelissä LUU:ta edustivat: Mikko Alakurtti (sarja M35), Ida Hellman (N35), Marju Kiri (N45), Sara Lehtovuori (N40), Tanja Liski (N40), Pekka Malmberg (M60), Vesa Mäki (M75), Kari Pohjola (M55), Paavo Reilson (M55), Tauno Tukkinen (M80), Heidi Tuomisto (N35), Pasi Tupasalo (M40), Mikko Uittamo (M40), Tuija Varsala (N60), Anne-Maria Vesalainen (N55), Inca Viljakainen (N45) ja Sanna Westerberg (N50).

Marju Kiri, moukari ja mitali!

Kuvassa vasemmalta: Pasi Tupasalo, Marju Kiri, Mikko Alakurtti, Eea Alakurtti, Ida Hellman, Aimo Alakurtti, Mikko Uittamo, Sanna Westerberg, Tanja Liski, Sara Lehtovuori, Tuija Varsala ja Vesa Mäki.