Kilparyhmät ja valmennus

Yleisurheilussa siirrytään lajinomaisempaan valmennukseen noin 10-vuotiaana. Harjoituksissa painotetaan edelleen monipuolista lajikirjoa, kehonhallintaa ja peruskuntoa unohtamatta. Vanhemmiten henkilökohtaiset mieltymykset ja luontainen suuntautuminen ohjaavat hakeutumista joko heittolajeihin, juoksuihin, hyppyihin tai kestävyysurheiluun.

Seuran valmennuspäällikkönä toimii Juha Heinänen. Hän suunnittelee ja toteuttaa yhdessä tuntivalmentajien kanssa jokaiselle ryhmälle ja urheilijalle omat tavoitteet ja harjoitusohjelmat.

Kilpailuissa käyminen ja ryhmässä itsenäisenä urheilijana toimiminen tuovat arvokasta elämänkokemusta lapsille ja nuorille. Hyvä kunto, liikunnallisuus sekä kurinalaiseen harjoitteluun tottuminen auttavat jaksamaan ja pärjäämään. Pettymyksien käsittely ja itsensä voittaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia jokaiselle.

Yleisurheilun kautta moni on löytänyt itselleen ammatin tai ainakin rakkaan harrastuksen, joka kulkee mukana aikuisenakin.

Perustietoa yleisurheilusta ja harrastamisesta löydät Yleisurheilijan käsikirjasta (lataa alta pdf), jota on jaossa myös painettuna kentällä aina kausien alussa.

Kilparyhmät

» Kilparyhmä 1 (n. 14v. ja sitä vanhemmat )

» Kilparyhmä 2 (n. 12-13v.)

» Kilparyhmä 3 (n. 10-11v.)

» Kilparyhmä 4 (n. 9v. ja sitä nuoremmat)

Valmennusryhmät

Valmennusryhmiin on koottu kaikista tavoitteellisimmin harjoittelevat ja aktiivisesti kilpailevat nuoret urheilijat. Urheilijat näihin ryhmiin valitaan kilparyhmien kautta.

» Nuorisovalmennysryhmä (n. 13 v. ja sitä vanhemmat)

» Valmennusryhmä (n. 15 v. ja sitä vanhemmat)