Aikuisurheilijoiden SM-hallit Jyväskylässä

19.2.2024

Hiihtoloman alkajaisiksi Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden (LUU) aikuisurheilijat suuntasivat matkansa Jyväskylään. Hipposhallissa järjestettiin Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) Halli-SM-kilpailut yli 30-vuotiaille yleisurheilijoille, järjestävänä seurana Jyväskylän Kenttäurheilijat. Kisoihin osallistui yli 600 urheilijaa, vanhimmat heistä kilpailivat yli 95-vuotiaiden sarjoissa. N95 -sarjassa kilpaillut helsinkiläinen Senni Sopanen harmitteli pituushyppykisan jälkeen, että tasapaino oli tällä kertaa huono, ”pitää harjoitella, että on paremmassa kunnossa, kun täyttää 100 vuotta”, totesi Senni kisan jälkeisessä pukukoppikeskustelussa.

LUUsta oli tälläkin kertaa mukana iskukykyinen joukkue, jonka 12 jäsentä kilpailivat niin pikajuoksuissa, hypyissä kuin heitoissakin. Tuomisina Jyväskylästä oli yli 20 mitalin lisäksi rutkasti kisakokemusta, omia ennätyksiä ja ikimuistoisia kohtaamisia uusien ja vanhojen kilpakumppaneiden kanssa. LUUn aikuisurheiluryhmä ”Treenipassaajia” luotsaava Vesa Mäki kilpaili M75-sarjassa saavuttaen mitalisijan 60m juoksussa, pituushypyssä, 60m aitajuoksussa ja 3-loikassa. Myös M55- sarjassa kilpaillut Paavo Reilson urakoi kahtena päivänä, tuliaisina kolme mestaruutta ja kaksi muuta mitalisijaa. Ensi kertaa SM-hallikisoihin LUUlaisista osallistui Elisa Oksanen, joka teki N30 -sarjassa seipäässä kauden parhaansa tuloksella 270.

Viestijuoksut ovat yleisurheilussa aina erityisen sytyttäviä. LUUn naiset osallistuivat 4x200m viestiin yhdessä yhdeksän muun joukkueen kanssa. LUUn joukkueessa juoksivat Sanna Westerberg, Tanja Liski, Sara Lehtovuori ja Ida Hellman. Vain Helsingin Kisaveikkojen naiset juoksivat LUUlaisia nopeammin, ja pienten vaikeuksien jälkeen saavutettu hopeamitali maistui erityisen hyvältä!

LUUlaisista Jyväskylässä kilpaili Mikko Alakurtti, Ida Hellman, Sara Lehtovuori, Tanja Liski, Vesa Mäki, Elisa Oksanen, Kari Pohjola, Paavo Reilson, Heidi Tuomisto, Mikko Uittamo, Tuija Varsala, Sanna Westerberg. Kilpailujen kaikki tulokset löytyvät osoitteesta https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=98304.