Aikuisurheilijoiden SM-kisamenestystä

28.8.2022

Aikuisurheilijoiden superkesä jatkui 11.-14.8. Pedersöressä Keski-Pohjanmaalla, jossa kilpailtiin Suomen mestaruuksista. Kesä-heinäkuun vaihteessa aikuisurheilijat mittelivät jo maailmanmestaruuksista Tampereella. Johtui ehkä juuri kesän toisista suurkisoista, että SM-kisojen osallistujamäärä jäi viime vuosia alhaisemmaksi. Pedersöreen kokoontui noin 650 urheilijaa totutun reilun tuhannen sijaan.

Myös Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden joukkue tämän vuoden SM-kisoissa oli totuttua pienempi. Erinäiset terveyshaitat supistivat LUU:n joukkueen lopulta yhdeksään urheilijaan. Tämä ryhmä menestyi mainiosti: mitaleja napsittiin yhteensä 21 kpl, joista peräti kymmenen kultaista. LUU:n joukkueessa useita mitaleja urakoivat Paavo Reilson M55 -sarjassa ja Ida Hellman N35 -sarjassa. Paavo osallistui kaikkiaan kuuteen lajiin, joista voitto tuli 100m ja 200m juoksuissa sekä pituushypyssä ja 3-loikassa. Himmeämmät mitalit tulivat korkeushypyssä (2.) ja 100m aitajuoksussa (3.). Ida puolestaan voitti 100m juoksun ja pituushypyn, ja sijoittui 400m juoksussa toiseksi ja 200m juoksussa kolmanneksi. ”Harmi, että kilpakumppaneita oli sarjassani niin vähän”, totesi Ida kisojen jälkeen.

Kilpailijat kautta Suomen olivat erittäin tyytyväisiä kilpailujen järjestelyihin, joista vastasi paikallinen urheiluseura IK Falken. ”Kaikki toimitsijat olivat ystävällisiä ja erittäin avuliaita. Ja palkintojenjako oli aidosti juhlallinen seremonia fanfaareineen ja juhlavasti pukeutuneine palkintojenjakajineen”, kuvaili Tanja Liski, yksi lohjalaisista mitalisteista.

Pedersöressä LUU:ta edustivat: Jyrki Grönroos (sarja M35), Ida Hellman (N35), Tanja Liski (N40), Pekka Malmberg (M60), Kari Pohjola (M55), Paavo Reilson (M55), Heidi Tuomisto (N35), Mikko Uittamo (M40) ja Tuija Varsala (N60).

Elokuun viimeisenä viikonloppuna aikuisurheilijat kokoontuivat vielä Nastolaan kilpailemaan heitto5ottelun suomenmestaruuksista. LUU:n joukkue oli kolmihenkinen: Tauno Tukkinen (M80), Heidi Tuomisto (N35) ja Anne-Maria Vesalainen (N55). Kotiin tuomisina kisoista oli kaksi pronssimitalia. Anne-Maria Vesalainen N55-sarjassa oli toinen mitalisteista: hän onnistui lajissa kuin lajissa mainiosti parantaen henkilökohtaisia ennätyksiään neljässä lajissa viidestä. ”Keihäänheitossa ennätys jäi vielä ennalleen. Olen harjoittelussa keskittynyt erityisesti kiekon- ja moukarinheittoon, ja nyt se näytti tuovan tulosta. Olen erittäin iloinen tuloksista!” totesi Anne-Maria kisan jälkeen.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Suomi-Ruotsi -maaottelussa nähdään myös LUU:n aikuisurheilijoita. Maaottelussa juostaan lauantaina ns. ruotsalaisviesti sekä naisissa että miehissä, viestijoukkueissa juoksevat lohjalaiset Tanja Liski ja Paavo Reilson.

100m Suomen mestarit Ida Hellman (N35) ja Tanja Liski (N40)