Helteinen Lohja Junior Games siivitti heittäjät huipputuloksiin

29.7.2019

Lohja Junior Games kokosi viikonloppuna Lohjalle lähes 500 urheilijaa ja ison joukon vapaaehtoisia mahdollistamaan järjestelyt. Helteinen kesäkeli verotti tulostasoa erityisesti pidemmillä juoksumatkoilla, mutta esimerkiksi heittolajit tuntuivat kulkevan sitäkin paremmin. LUU:n nuoret urheilijat tekivät hienoa tulosta myös hieman tavallisuudesta poikkeavissa lajeissa, kuten seiväshypyssä.

Veera Joutlahti ja Jesse Kettunen loistivat heitoissa

T11-sarjan heittolajeja hallitsi suvereenisti LUU:n Veera Joutlahti voittamalla niistä kolme. Kuulantyönnössä oma ennätys koheni lähes metrillä lukemiin 9,55 ja toi sarjan voiton. Ennätys ja voitto tulivat myös kiekonheitossa tuloksella 22,46 ja keihäässä tuloksella 23,04.

Yleensä juoksulajeissa palkintopallilla nähty Jesse Kettunen joutui tällä kertaa jättämään juoksut väliin. Sen sijaan P12-sarjan kuulantyönnössä irtosi oman sarjan voitto huimalla ennätystuloksella 10,25. Uudelle kymmenluvulle hypännyt tulos on liki metrin Jessen aiempaa ennätystä parempi. Myös kiekonheitossa syntyi uusi ennätys 29,52, joka riitti kilpailun kakkossijaan. P12-kuulassa ennätyksiinsä ylsivät myös kolmanneksi sijoittunut Oskari Dannbäck tuloksella 9,31 ja viidenneksi sijoittunut Aaron Ruotsala tuloksella 7,56.

12-vuotiaiden tyttöjen kuulassa LUU:n urheilijat valtasivat palkintopallilta kaksi paikkaa. Silja Ranta sijoittui kilpailun kakkoseksi ennätyksellään 7,76 ja Elli Paananen kolmanneksi tuloksella 7,30. T10-sarjan kuulassa Helmi Paananen otti kakkossijan ennätyksellään 6,91.

P15-sarjan kuulantyönnössä Miki Makkonen ylsi 8 sentin päähän ennätyksestään ja työnsi itsensä kilpailun voittoon tuloksella 14,20. Voitto irtosi myös keihäänheitossa tuloksella 53,80.

Simo Laine paransi jälleen ratakierroksen tulostaan

Juoksulajeissa helle ei häirinnyt Simo Lainetta, joka paransi jälleen 400 metrin ennätystään lukemiin 52,08. Se riitti myös voittoon M17-sarjassa. Markus Serenius sijoittui kilpailun neljänneksi ajalla 55,38. Molemmat juoksivat ennätyksiinsä myös 100 metrillä. Simo sijoittui kilpailun toiseksi ajalla 12,05 ja Markus kuudenneksi ajalla 12,79. N19-sarjan 100 metrillä Helmiina Raninen sijoittui kilpailun kakkokseksi tuloksella 13,07.

P14-sarjan 100 metrillä Eetu Rantala jäi kymmenyksen verran ennätyksestään, mutta sijoittui silti toiseksi sekä alkuerässä että finaalissa ajoilla 12,06 ja 12,11. Voiton vei molemmissa juoksuissa IF Raseborgin Oliver Öhman. Pahimmassa keskipäivän helteessä juostulla 300 metrillä Eetu otti voiton tuloksella 39,25

P12-sarjan 60 metrin vei sekä alkuerissä että finaalissa nimiinsä paremmin jalkapalloilijana tunnettu Oskari Dannbäck. Hän juoksi alkuerissä ennätyksensä 8,37 ja otti finaalissa voiton ajalla 8,44. Alkuerän aika hipoo hyvin läheltä Jesse Kettusen nimissä olevaa seuraennätystä 8,33. P12-sarjan 60 metrin aidoissa Aaron Ruotsala juoksi kilpailun kakkoseksi tuloksella 11,67, joka jää kymmenyksen hänen ennätyksestään.

T12-sarjan 60 metrillä Liisi Halén juoksi hienoon alkuerävoittoon tuloksella 9,14. Heti perässään Jonna Jäkkö ajalla 9,16. Molemmat tytöt ottivat itselleen paikat finaaliin, jossa Jonna juoksi neljänneksi ennätyksellään 9,02 ja Liisi kuudenneksi niin ikään ennätyksellään 9,07.

P11-sarjan 1000 metrillä Patrik Vasala juoksi kilpailun kolmanneksi ennätyksellään 3.51,28.

T10-sarjan 60 metrin aidoissa Meea Kettunen puolestaan otti kakkossijan tuloksella 11,85.

P9-sarjan 40 metrillä Joa Härmä juoksi itsensä hienosti finaaliin sijoittumalla alkueränsä kolmanneksi ennätyksellään 7,04. Finaalissa sijoitus oli 6.

T9-sarjan 40 metrillä päälajinaan taitoluistelua harrastava Amelie Lehtinen otti hienon alkuerävoiton ennätyksellään 7,03. Finaalissakin tulos 7.04 riitti kilpailun kolmanteen sijaan. Amelie juoksi oman eränsä voittoon myös 400 metrillä ennätyksellään 83,37 ja sijoittui sillä kokonaiskilpailun neljänneksi 16 urheilijan joukosta. Heti perässään Lumi Halén ajalla 84,73.

Meea Kettunen ja Joa Härmä korkeushypyn seuraennätyksiin

Meea Kettunen kohnesi jo entuudestaan nimissään ollutta T10-sarjan korkeushypyn seuraennätystä lukemiin 1,21. Tämän lisäksi Meea teki hienon kilpailun myös seiväshypyssä. Hän hyppäsi T12-sarjan kisassa itseään kaksi vuotta vanhempien kanssa ennätykseensä tuloksella 1,40. Tämä ei toki vielä tyydyttänyt määrätietoista Meeaa, jonka tiukkana tavoitteena on vielä rikkoa Saara Nikanderin nimissä oleva seuraennätys 1,65.

Seiväshypyssä hyvään tulokseen ylsi myös Meean veli Jesse, joka otti P12-sarjassa neljännen sijan tuloksella 1,90. P13-sarjassa voiton vei Nikolas Ruotsalo ennätyksellään 1,75.

P12-sarjan korkeudessa Oskari Dannbäck otti kolmannen sijan ennätyksellään 1,27. Heti hänen perässään, samalla tuloksella, Aaron Ruotsala. T12-sarjassa Karoliina Krook teki ennätyksensä 1,36 ja sijoittui kilpailussa toiseksi heti kauden tilastokakkosen, Espoon Tapioiden Mia Flinkin perään. P9-sarjassa Joa Härmä sijoittui niin ikään hopealle uudella 9-vuotiaiden seuraennätystuloksella 1,18.

Pituushypyssä Joa otti kilpailun voiton tuloksella 3,80. Elli Paananen puolestaan oli T12-sarjan kolmas 18 kilpailijan joukosta ennätyksellään 4,23.

Miesten korkeushypyn vei odotetusti nimiinsä Kalevan kisoihin valmistautuva Julius Kuusela tuloksella 202.

Edellä mainittujen lisäksi LUU:n urheilijat tekivät hurjan määrän muitakin omia ennätyksiä:

P12 Pituus: Lauri Loikkanen 3,89
P12 Kiekko: Aaron Ruotsala 20,55
P12 Kiekko: Lauri Loikkanen 20,28
P12 Moukari: Lauri Loikkanen 21,02
P11 150m: Daniel Ehrnsten 23,82
P11 60m aitajuoksu: Janne Räisänen 12,81
P11 Pituus: Daniel Ehrnsten 3,55