Julius Kuusela avasi hallikautensa ennätystään sivuten

6.2.2021

Korkeushyppääjä Julius Kuusela avasi hallikautensa lauantaina 6.2.2021 kutsukilpailussa Tampereella. Omaa halliennätystä lähes puhtaalla sarjalla sivunnut tulos 207 ja sen myötä kilpailun kolmas sija oli kelpo suoritus, vaikka hieman jäikin hampaankoloon. Kuuselan ensimmäinen pudotus tuli vasta 207 korkeuden ensimmäisessä yrityksessä, ja toisella yrittämällä rima ylittyi. Seuraava korkeus 210 jäi kuitenkin vielä tällä kertaa saavuttamatta. Sen paikkaamiseen on mahdollisuus seuraavan kerran viikon päästä, jälleen Tampereella.

–Hyvä kisa ja paras kauden avaus koskaan!, Kuusela iloitsi. –Vähän kyllä jäi kaivelemaan, ettei se 210 nyt mennyt. Sen kimppuun ensi viikon kisassa sitten, hän toteaa.

Teknisesti Kuusela oli hyppyihinsä tyytyväinen, vaikka riman noustessa vauhti kasvoikin, ja askelmerkki tahtoi sen myötä elää.

–Tällä kertaa hypättiin kuudella askeleella, mutta ensi viikon kisaan olisi tarkoitus vaihtaa kahdeksaan askeleeseen, hän kertoo.

Kauden päätavoite siintää parin viikon päästä Jyväskylässä kilpailtavissa SM-halleissa mikäli koronatilanne vain sallii niiden järjestämisen.

–SM-kilpailut ovat tosiaan hallikauden pääkisa ja siellä tavoitteena on tottakai mitali!

Koronan vuoksi halliin ei tänään päästetty ylimääräisiä henkilöitä, joten myös urheilijoiden valmentajat jäivät ulkopuolelle. Kuuselaa valmentava Juha Heinänen oli kuitenkin tyytyväinen valmennettavansa suoritukseen.

–Myös yritykset korkeudesta 210 olivat olleet hyviä. Tästä on oikein hyvä jatkaa ensi viikon kisaan, hän toteaa luottavaisena.

Kaikki tulokset:

1. Daniel Kosonen, Tampereen Pyrintö 220
2. Matias Mustonen, Lempäälän Kisa Yleisurheilu 213
3. Julius Kuusela, Länsi-Uudenmaan Urheilijat 207
4. Valtteri Välimäki, Uudenkaupungin Kenttäkarhut 201
5. Ville Eikkula, Tampereen Pyrintö 198
6. Santeri Haapamäki, Tampereen Pyrintö 185

https://live.tuloslista.com/live/193607