Kettunen ja Rantala seuraennätyksiin viikonlopun YAG:ssa

17.6.2019

Viikonloppuna käyty nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletic Games kokosi Lahden stadionille yli 1500 9-17 v. urheilijaa ja lähes 4000 lajisuoritusta.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden P12-sarjan Jesse Kettunen aloitti vahvasti juoksemalla 60 metrillä hopealle ja samalla ennätykseensä 8,36, joka sivuaa Oskari Mörön vuonna 2005 tekemää seuraennätystä. Jatkoa seurasi 60m aitajuoksussa, jossa Jesse alitti ensimmäistä kertaa 10 sekunnin rajan ja juoksi kilpailun voittoon 12-vuotiaiden kauden kärkituloksella 9,93. Tulos on myös LUU:n seuraennätys.

P14-sarjassa Eetu Rantala paransi jälleen jo nimissään ollutta 100 metrin seurannätystä lukemiin 11,95. 300 metrillä Eetu otti 28 kilpailijan joukosta voiton ennätyksellään 38,16, joka on 14-vuotiaiden kauden tilastokakkonen. Samalla kirjattiin historiaan Oskari Mörön vanha seuraennätys 39,00.

Onnistuneet juoksut teki myös Markus Serenius M17-sarjassa. Hän paransi 800 metrillä jälleen ennätystään lukemiin 2.04,39 ja sijoittui kilpailun viidenneksi. 3000 metrillä haaviin jäi kakkostila tuloksella 10.03,17.

Tytöistä parhaaseen sijoitukseen ylsi Jonna Jäkkö T12-sarjan 2000 metrin kävelyssä. Oma ennätys 12.18,00 riitti kilpailun neljänteen sijaan.

Kaikki LUU:n tulokset