Kilparyhmäläiset avasivat kautensa Sipoossa - Jesse Kettunen yllätti korkeudessa 14-vuotiaiden kauden kärkituloksella

3.6.2021

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden nuoret kilparyhmäläiset olivat jo valmiina kesäkuun piirimestaruuksiin, mutta sunnuntaina tulikin tieto, että koronatilanteen vuoksi kilpailuja joudutaan siirtämään pidemmälle kesään. Ryhmä oli kuitenkin hyvässä valmiudessa, joten lyhyellä varoitusajalla 24 urheilijan joukko suuntasikin keskiviikkoiseen iltakisaan Sipoossa ollen edustuksellaan kisojen suurin seura heti järjestävän tahon jälkeen.

Joukkueen tulostaso oli ilahduttava. T15-sarjassa Liisi Halén juoksi ensimmäistä kertaa 100 metrin matkan ja sijoittui heti kolmanneksi huippuajalla 13,51. Niin ikään 15-sarjaan tänä vuonna siirtynyt Elli Paananen ja samassa sarjassa nyt kilpaillut, mutta ikänsä puolesta vielä 12-sarjaan kuuluva Meea Kettunen puolestaan kuittasivat korkeudesta ennätyksensä 1,45 ja 1,40 sekä niillä kilpailun toisen ja viidennen sijan.

P15-sarjassa nähtiin myös erityislaatuinen onnistuminen, kun pika- ja aitajuoksijana yleensä menestystä niittänyt Jesse Kettunen starttasi korkeushyppyyn todella vähäisellä harjoittelutaustalla. Tuloksena heti voitto hurjalla tuloksella 1,67, joka oli paitsi oma ennätys, myös 14-vuotiaiden kauden kärkitulos.

–Jesse on hypännyt korkeutta vain pari kertaa vuodessa ja nytkin kisaan lähdettiin Julius Kuuselan vanhat piikkarit jalassa, kertoo kisoissa joukkuetta johtanut valmennuspäällikkö Juha Heinänen.

Heinänen kehuu myös 13-sarjalaisia onnistuneista pituushyppysuorituksista.

–Sarjan vaihtuessa he joutuivat nyt hyppäämään ensimmäistä kertaa lankulta metrin ponnistusalueen sijaan.

Kehuja saavat niin ikään T11- ja T13-sarjojen rohkeat kiekonheittäjät.

–Jännitys näkyy heillä vielä välineenhallinnassa. Tulokset tulevat varmasti paranemaan kisojen myötä.

LUU:n urheilijoiden kaikki tulokset