Knuutinen, Krook ja Halén 14-sarjan A-rajaan Tarmon aluekilpailuissa Nummelassa

13.7.2021

Santeri Knuutinen, Karoliina Krook ja Liisi Halén kuittasivat Tarmon aluekilpailussa Nummelassa maanantaina 12.7.2021 hienosti itselleen paikat T/P 14 -sarjojen SM-kilpailuista - Santeri ja Karoliina korkeushypystä, Liisi 300 metriltä.

Kovia 100 metrin aikoja jo aiemmin tällä kaudella juossut Liisi Halén osoitti, että juoksu kantaa myös pidemmillä matkoilla. Ensimmäistä kertaa 300 metrille startannut Liisi alitti samantien 14-sarjan A-rajan tasan sekunnilla ja sijoittui kilpailun kakkoseksi ajalla 44,50. Starttien ja kokemuksen kertyessä tästä on varmasti vielä varaa pudottaa sekunteja.

Santeri Knuutinen ylitti korkeushypyn A-rajan 1,56 toisella yrittämällä ja sen jälkeen paransi vielä tulosta kahdella sentillä lukemiin 1,58. Tyttöjen korkeudessa Karoliina Krook voitti kilpailun A-rajatuloksella 1,47. Kaksi vuotta nuorempi, eli vasta T12-sarjaan kuuluva Meea Kettunen oli kilpailun kolmas ennätyksellään 1,41. Samaan korkeuteen ylsi myös kilpailussa neljänneksi sijoittunut Alisa Salminiemi, joka paransi ennätystään kertaheitolla yli 10 senttiä. Tulos ylittää 14-sarjan B-rajan kolmella sentillä.

Runsaasti osanottajia sisältävissä 14- ja 15-vuotiaiden ikäsarjoissa SM-kilpailuihin sovelletaan kahta rajaa. Suoraan mukaan pääsevien A-rajan tehneiden urheilijoiden lisäksi seurat voivat lähettää joukkuekilpailuun yhden B-rajan tehneen urheilijan jokaista A-rajan tehnyttä kohden. Tällä hetkellä A-rajan on rikkonut nyt kilpailleiden lisäksi myös Elli Paananen (T14) korkeudessa ja Jesse Kettunen (P14) peräti seitsemässä eri lajissa (100m, 300m, 100m aidat, 300m aidat, korkeus, seiväs ja pituus), joista 100 metrin aidat ovat ykköslaji.

Myös nuorempien sarjoissa nähtiin hienoja suorituksia. T13-sarjan 200 metrillä Anniina Varis juoksi kymmenen tytön kisassa komeaan voittoon ajalla 29,57, joka hipoo sadasosilla hänen kesäkuussa Savonlinnassa juoksemaansa ennätystä.

Palkintopallille ylsivät myös Lenni Lindgren (P13 pituus), Leo Sinisaari (P11 60m ja korkeus), Lumi Halén (T11 60m) ja Nella Hellsten (T9 keihäs).

Vanhemmista urheilijoista ilahduttavan yllätyksen tuotti muutaman välivuoden jälkeen jälleen radoille palannut Tiia Ylä-Peräinen, joka rikkoi sivumatkallaan 800 metrillä vanhan ennätyksensä 20 sekunnilla ja sijoittui kilpailussa neljänneksi ajalla 2.26,85.

Kaikki tulokset:

Alisa Salminiemi (T14), Meea Kettunen (T12) ja Karoliina Krook (T14)
Santeri Knuutinen (P14)
T15-sarjan korkeushypyn palkintojenjako. Voittoon Karoliina Krook ja pronssille Meea Kettunen.