Laine ja Kärkkäinen päivittivät vielä ennätyksiään KLL:n mestaruuskisoissa

16.9.2019

Simo Laine ja Andreas Kärkkäinen ehtivät vielä syksyn päätteeksi päivittää ratamatkojen ennätyksiään viikonloppuna 14.-15.9.2019 Laitilassa käydyissä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa.

M19 (A-pojat) -sarjassa, eli kaksi vuotta omaa varsinaista sarjaansa vanhemmissa, juossut Lohjan lukion Simo Laine aloitti urakkansa lauantaina 800 metrillä parantamalla ennätystään lähes kahdella sekunnilla lukemiin 2.04,74. Tämä toi kilpailussa neljännen sijan vuonna 2003 syntyneiden nopeimmalla ajalla.

Hyvä vire jatkui vielä sunnuntainakin. Varsin syksyisessä kelissä, sateessa ja tuulessa, juostulla 400 metrillä Simo paransi omaa ennätystään useammalla kymmenyksellä lukemiin 51,51 ja sijoittui tiukassa kilpailussa pronssille. Kilpailun kakkoseksi yltäneen Turun Urheiluliiton Nuutti Kokon aika oli tismalleen sama, joten sijat ratkottiin tuhannesosilla.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoista oli M19-sarjassa mukana myös Karkkilan lukion Markus Serenius, joka sijoittui sekä 400 että 800 metrillä kilpailun viidenneksi ajoilla 54,59 ja 2.08,97.

P15 (B-pojat) -sarjassa Länsi-Uudenmaan Urheilijoita ja Storängens Skolaa edustava Andreas Kärkkäinen sijoittui 800 metrillä neljänneksi ennätyksellään 2.13,02. Saman sarjan 300 metrillä Anttilan koulun Eetu Rantala oli kuudes ajalla 41,19.

Simo Laine ylsi 400 metrillä prossille tismalleen samalla ajalla hopeamitalistin kanssa.