LUUn aikuisurheilijoille menestystä SM-viesteissä

29.5.2022

Aikuisurheilijoiden SM-viestit juostiin viime lauantaina Eläintarhan kentällä Helsingissä. Poikkeuksellisen aikainen ajankohta SM-viesteille johtuu kesän arvokilpailuista. Sää kilpailupäivänä oli vaihteleva ja ajoittain koleahko, sadettakin saatiin miesten pikaviestien aikana.

Tapahtuman aluksi juostiin Suomen viestimaajoukkueiden harjoituskilpailu. Tähtäimessä näillä joukkueilla on aikuisurheilun MM-kisat Tampereella kesä-heinäkuussa. LUUn urheilijoita maajoukkueissa edustivat Ida Hellman N35 -sarjassa ja Tanja Liski N40 -sarjassa. Maajoukkueista N35 ja N50 juoksivat kilpailussa uudet Suomen ennätykset.

Varsinaisissa seurajoukkueiden SM-kisoissa LUUlla oli mukana 2 miesten ja 6 naisten joukkuetta. Miehet voittivat kultaa M35 -sarjassa sekä 4x100m että 1000m (ns. ruotsalaisviestissä), jossa juostavat osuudet ovat 100m, 200m, 300m ja 400m - tässä järjestyksessä. Naisten joukkueet saavuttivat hopeaa N35 4x100 m ja 3x400m viesteissä ja pronssia N35 3x800 m viestissä.

LUUn joukkueet onnistuivat tänäkin vuonna vaihdoissa hyvin - yhtään hylkäystä ei tapahtunut, vaikka lähellä käytiin: kisasattumuksiin mahtui yksi varaslähtö ja kaatuminen vaihtoalueella. ”Onneksi Tanja piti kaatuessaan tiukasti kiinni kapulasta niin sain sen helposti napattua mukaani,” kommentoi Ida Hellman ruotsalaisviestin jälkeen. Yhteishenki oli korkealla ja kannustushuudot raikuivat kuuluvasti!

LUUn joukkueissa juoksivat: Mikko Alakurtti, Ida Hellman, Jani Kettunen, Marju Kiri, Sara Lehtovuori, Tanja Liski, Rita Reilson, Paavo Reilson, Heidi Tuomisto, Pasi Tupasalo, Mikko Uittamo, Tuija Varsala ja Inca Viljakainen.