Simo Laine 400 metrin seuraennätykseen Lahden Motonet GP:ssä

16.7.2020

Simo Laine sai hienon mahdollisuuden juosta YLE:n 15.7. televisioiman Lahden Motonet GP:n miesten 400 metrillä B-erässä. Toiseksi heikoimmalla tilastoajalla kisaan lähtenyt Simo teki erinomaisen juoksun, jolla sijoittui eränsä neljänneksi jääden vain hiuksenhienosti toiseksi ja kolmanneksi tulleiden HKV:n Niko Viljolan ja Lahden Ahkeran Olli Ahlgrenin taakse. Aika painui ensimmäistä kertaa alla 50 sekunnin ja tulos 49,52 rikkoi samalla Oskari Mörön nimissä olleen M17-sarjan seuraennätyksen. Kova tulos menee 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossakin sijalle 33.

Simo on tällä kaudella parannellut ratakierroksen ennätystään jokaisessa kisassaan. Viime syksynä juostu ennätys 51,51 on siis ropissut alas jo kaksi sekuntia. Loppukaudesta nähdään varmasti vieläkin tiukempia aikoja.

Myös muut pitkien ratamatkojen juoksijat ovat olleet hyvässä vireessä. Andreas Kärkkäinen juoksi viikonloppuna Helsingissä 300 metrillä 16-vuotiaiden tilastokärkeen ajalla 37,57. Myös Markus Serenius on 800 metrillä alittanut ennätyksensä kilpailu kilpailulta. Tiistaina Turun Tilastopajacupissa lähenneltiin jo 2 minuutin haamurajaa tuloksella 2.00,40.

–2 minuuttia tulee menemään kunnolla rikki vielä tällä kaudella, vakuuttaa Sereniusta valmentava Alexander Holthoer.