TalviJuoksuSarjassa tiukkoja kirikamppailuja

5.12.2022

Lohjan TalviJuoksuSarjan toinen osakilpailu käytiin lauantaina 3.12.2022 mukavassa tuulettomassa pikkupakkasessa. Pikkujoulukausi verotti tällä kertaa juoksijamäärää hieman normaalia pienemmäksi, mutta jännitystä saatiin silti koko rahan edestä.

Miesten 10 kilometrillä Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Antti Pöyry jätti lopulta kahden sekunnin turvin taakseen seuratoveri Markus Nikanderin. Kaksikko saapui maaliin ajoilla 37,21 ja 37,23. Eikä kovin kauas taakse jäänyt myöskään M50-sarjan voittanut Runners Clubin Timo Jääskeläinen, joka taittoi matkan aikaan 37,53.

Tuula Vesalainen vahvisti otettaan vitosen reittiennätyksestä

Naisten viidellä kilometrillä voittoon juoksi jo tuttuun tapaan Turun Urheiluliiton Tuula Vesalainen, joka ehti kaikessa hiljaisuudessa jo ensimmäisessä osakilpailussa rikkoa valmiiksi omissa nimissään olleen naisten viiden kilometrin reittiennätyksen. Marraskuinen aika 19,43 oli kautta aikain ensimmäinen naisten 20 minuutin alitus kyseisellä matkalla. Nyt juostu aika 20,02 alitti sekin aiemman ennätyksen (20,29 vuodelta 2018).

Miesten vitosella nopein oli Karkkilan Poikien Jukka Salo, joka on kirinyt kymmenys kerrallaan kohti Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Severi Salosen tekemää reittiennätystä (17,11 vuodelta 2018). Tämän kertainen aika 17,21 hipoo jo niin läheltä, että keväämmällä näemme varmasti ennätyksen rikkoutuvan, kun tossu saa enemmän pitoa alle.

Kolmosella tiukka sekuntitaisto

Nuorimpien ikäryhmien kisaajajoukkoa verottivat itsenäisyyspäivän ympärille kerääntyneet hallikilpailut. Kolmella kilometrillä tiukin taisto käytiin aivan kisan kärjessä, kun P15-sarjassa kilpailleet Länsi-Uudenmaan Urheiljoiden Otto Järvinen ja Hiidenkiertäjien Väinö Pellikka ylittivät maalilinjan tismalleen samalla sekuntiluvulla 12,26.

Myös tyttöjen kolmosella voitto irtosi kelpo ajalla 13,57 Karkkilan Poikien Jasmin Hallenbergille (T15).