TJS 1. osakilpailussa SE ja reittiennätys!

12.11.2023

Kiireellä lähtöön - ensimmäisen osakilpailun ilmoittautumisruuhkan loppumaininkeja.

Talvijuoksusarjan ensimmäinen osakilpailu juostiin kostean tihkuisessa ja tuulettomassa säässä. Runsas osallitujajoukko, kaikkiaan 90 juoksijaa takasi moneen vauhtiin vetoapuja ja tiukkoja kirikamppailuja. Komeimmiksi piikeiksi nousivat Mirjam Tynkkysen (VS Masters)  suomenennätys N70 5km 24.09 ja Kaisla Salon (Karkkilan Pojat) reittiennätys kilometrin matkalla 3.39.

Kaikki tulokset täällä.

Lähelle reittiennätyksiä tultiin myös vitosella kun LUU:n Antti Pöyry oli kirissä reilut kolme sekuntia Jani Juutilaista (IF Raseborg) 17.18 ja Joni Parviaista (Espoon Akillers) 17.19 nopeampi. Naisten sarjoissa yhtä tiukkoja kamppailuja ei tällä kertaa nähty. Kymmenellä kilometrillä nopein oli Iida Reini (Turun urheiluliitto) 38.32, toiseksi sijoittunut Veera Klemettinen (Suunta Jyväskylä) 40.20 totesi juoksun olleen tällä kertaa sellainen "...loppua kohden tasaisesti hidastuva."

Kympin nopeimmilla miehillä riitti maalissa kokemuksia jaettavaksi monen minuutin ajan: voittaja Aku Nikander LUU 33.15 totesi näiden pienempien kisojen olevan kivaa juostavaa, kun on oman tasoista vastusta - "...siinä saa itsensä toisella tavalla tiukille!" Toiseksi tullut Jukka Salo (Karkkilan Pojat) 33.21, Lohjan TJS-sarjakilpailun moni vuotinen voittaja totesi maalissa osanneensa pelätä Akun rytminvaihdosta: "Siinä kävi samoin kuin viime viikonlopun Riston Hölkässä, ei multa vaan löydy sellaista vaihdetta."

Puolimatkassa vielä Jukka edellä

Kolmannesta sijasta väännettiin sekuntitaistossa ja se kääntyi Hiidenkiertäjien Otto Loukkalahdelle ajalla 33.39, Severi Salosen (LUU) 33.42 sijoittuessa neljänneksi M50-sarjan Jaakko Kero (TuuL) 33.43 kantapäillään.

Iloinen asia oli myös aina sähäkän 9- ja 11-sarjojen kilometrin matkan pyyhällys. Onnittelut vielä Kaisla Salolle uudesta reittiennätyksestä ja vinkkinä kaikille: lämmittelyvaatteiden alle vähän kevyemmät kisavetimet, niin ensi kerralla saamme tukun henkilökohtaisia ennätyksiä, jos ei sää käänny aivan vastaiseksi.