Tuomas Manni, Eetu Rantala ja Markus Serenius LUU:n sopimusurheilijoiksi

3.2.2021

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden sopimusurheilijoiden joukko kasvoi kolmella uudella tulokkaalla, kun Tuomas Manni, Eetu Rantala ja Markus Serenius allekirjoittivat urheilijasopimuksensa tammikuun puolivälissä.

Ratakelaaja Henry Mannin nuorempi veli Tuomas on jo aiempina vuosina edustanut Länsi-Uudenmaan Urheilijoita, mutta kaudelle 2020 valmennusjärjestelyt veivät hänet Turkuun, Turunseudun Kenttäurheiljoiden riveihin. Nyt hän kuitenkin palaa Lohjalle Idir Saadan valmennukseen.

-Olimme erittäin ilahtuneita, kun sopivasti näin seuran 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi saimme Tuomaksen taas takaisin joukkoomme, toteaa Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden puheenjohtaja Julius Westerberg.

Isoveljensä tapaan myös Tuomas on paraurheilija ja kokenut maajoukkuekilpailija. Hän edustaa vammaluokkaa F34, päälajeinaan tuolikeihäänheitto ja kuulantyöntö. Vuoden 2018 EM-kilpailuissa Tuomas sijoittui kuulantyönnössä neljänneksi. Vuotta myöhemmin Dubain MM-kilpailuissa hän lunasti itselleen paikan sekä keihäänheiton että kuulantyönnön finaaliin. Keihäässä sijoitus oli 11. ja kuulassa 12.

Serenius ja Rantala juoksevat ikäsarjojensa kärjessä

Mannin lisäksi urheilijasopimuksen allekirjoittivat Alexander Holthoerin valmentamat nuoret juoksijat, Eetu Rantala ja Markus Serenius. Vuonna 2005 syntynyt Eetu on napsinut 100-300 metrin matkoilla SM-kilpailusijoituksia sekä P14- että P15-sarjoissa. Vuonna 2019 hän juoksi 300 metrillä P14-sarjan SM-hopealle.

Markus Serenius nousi vuonna 2020 rytinällä oman ikäsarjansa kärkeen sekä 800 että 1500 metrillä. Jalkapallosta yleisurheiluun vasta pari vuotta sitten siirtynyt juoksija palkittiin syksyn päätteeksi Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden vuoden urheilijana.Vuoden 2019 kahdeksannet sijat P16-sarjan 800 ja 1500 metrillä kirkastuivat kaudella 2020 mitalisijoiksi sekä hallissa että ulkoradoilla. Kesän kirkkain saavutus oli M17-sarjan Suomen mestaruus 1500 metrillä.

Myös vanhat sopimukset jatkuvat vielä vuoden

Nyt mainittujen lisäksi sopimusurheilijoina jatkavat kauden 2021 ajan myös pikajuoksija Mikke Jaakkola, moukarinheittäjä Tuomas Kalliovaara, korkeushyppääjä Julius Kuusela, keskimatkojen juoksija Simo Laine, kestävyysjuoksijat Markus ja Saara Nikander sekä moniottelija Lassi Saarela. Sopimuskausi päättyy sekä vanhoilla että uusilla sopimusurheilijoilla 31.12.2021.

Länsi-Uudenmaan Urheilijat tekee urheilijasopimuksia menestyneimpien urheilijoidensa kanssa, jotka ovat saavuttaneet vähintään pistesijan yli 16-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Urheilijat allekirjoittavat seuran kanssa sopimuksen, jolla he sitoutuvat edustamaan seuraa parhaansa mukaan ja vastavuoroisesti saavat seuralta omaa urheilu-uraansa edistäviä etuja.

Tuomas Manni (vas., kuva: Jesse Kainulainen), Eetu Rantala ja Markus Serenius.