Viikonlopun hallikisojen 800 metriltä Markus Sereniukselle kauden kärkitulos ja Jonna Jäkölle seuraennätys

20.1.2020

Yhdeksän Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden juoksijaa kilpaili viikoloppuna Helsingissä ja Tampereella. Lauantaina 18.1.2020 200 metrin hallikisoissa Simo Laine juoksi oman eränsä voittoon ennätyksellään 23,72. Naisista omaan halliennätykseensä ylsi Helmiina Raninen ajalla 28,49. Ensikertalaisena mukana olleen Aliisa Saarisen juoksu päättyi harmillisesti hylkäykseen.

Kilpailut jatkuivat illalla ja sunnuntaina vielä NÅID:n avoimilla pm-halleilla. T15-sarjan 800 metrillä Jonna Jäkkö kohensi jo entuudestaan nimissään ollutta 13-vuotiaiden seuraennätystä lukemiin 2.28,01. Saman ikäsarjan 60 metrillä Eetu Rantala sijoittui kilpailun kakkoseksi ennätyksellään 7,56.

NÅID:n kilpailut jatkuivat sunnuntaina 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjoilla. M17-sarjan 60 metrillä Simo Laine juoksi kolmanneksi ennätyksellään 7,40, joka alkaa jo lähennellä Miika Wynne-Elliksen vuonna 2011 juoksemaa seuraennätystä 7,32.

800 metrillä kilpailtiin ainoastaan yleisessä sarjassa. Markus Serenius (M17) juoksi kilpailun viidenneksi ennätyksellään 2.02,57, joka on samalla 17-19v. kauden kärkitulos. Ennätyksiinsä ylsivät kaikki muutkin LUU:n juoksijat - Simo Laine (2.06,93) Oiva Ylä-Jarkko (2.18,02) ja Andreas Kärkkäinen (2.11,66).

Samaan aikaan Tampereella Hippohalleissa Ellen Telén juoksi T13-sarjan 1000 metrillä kilpailun viidenneksi ennätyksellään 3.32,05.