Pm-junnuotteluista kolme mitalia sekä tukku seura- ja piiriennätyksiä, Helsingin Vuosaari Gamesista kolme lajivoittoa

18.8.2019

Meea Kettuselle pm-hopeaa T10-sarjan neliottelussa

Janakkalassa käydyissä pm-junnuotteluissa Jonna Jäkkö otti mestaruuden T12-sarjan viisiottelussa. Palkintokorokkeelle nousivat myös Meea Kettunen (T10-sarjassa hopeaa) ja Jesse Kettunen (P12-sarjassa pronssia). Yksittäisten lajien seuraennätyksiin ylsivät lisäksi Elli Paananen (T12) ja Joa Härmä (P9). Jessen sarjassa koko kärkikolmikko rikkoi vanhan viisiottelun piiriennätyksen.

Samaan aikaan Helsingissä Vuosaari Gamesissa Markus Serenius ja Oiva Ylä-Jarkko juoksivat voittoihin 800 metrillä ja Veera Joutlahti pukkasi kuulassa T11-sarjan voittotuloksen.

Janakkalan pm-junnuotteluista kolme mitalia ja kaksi neljättä sijaa

Jalkavaivojen vuoksi tovin juoksu- ja hyppylajeista sivussa ollut Jesse Kettunen teki lauantaina paluun radalle P12-sarjan viisiottelussa. Jos meno juoksuissa ja hypyissä vielä olikin aavistuksen varovaista, ottelusarjan kruunasi hieno lajivoitto kiekonheitossa omalla ennätystuloksella 31,54. Tämä on myös Jessen ensimmäinen 30 metrin ylitys. Viisiottelun kokonaispisteet 1827 toivat kilpailusta pronssia ja samalla koko kärkikolmikko ylitti pisteillään vanhan piiriennätyksen.

12-vuotiaiden tyttöjen viisiottelussa rikottiin 60 metrin aitajuoksussa seuraennätys peräti kahteen kertaan. Ensin sen teki Elli Paananen juoksemalla aikaan 10,78 (+1,3) ja heti seuraavassa erässä Jonna Jäkkö ajalla 10,56 (+2,6). 12-vuotiaiden juoksuissa tuulta ei vielä huomioida, joten Jonnankin tulos oli reilusta myötäisestä huolimatta ennätyskelpoinen. Jonna vei voiton myös kokonaiskilpailussa pistein 1625. Elli sijoittui 1323 pisteellään hienosti neljänneksi.

Päivän toisena mitalistina nähtiin T10-sarjan Meea Kettunen, joka teki ennätyksensä keihässä ja 800 metrillä, ja otti kokonaiskilpailussa hopeaa pistein 816.

9-vuotiaiden poikien neliottelussa Joa Härmä sisällytti sarjaansa 800 metrin seuraennätyksen ajalla 3.10,41. Heti kilpailun avauslajissa, korkeushypyssä, Joa otti myös hienon lajivoiton tuloksella 116. Kokonaistuloksissa sijoitus oli 8. pistein 687.

T11-sarjan neliottelussa Armida Suomi teki omat ennätyksensä 60 metrin aidoissa, korkeudessa ja 800 metrillä. Tämä riitti lopputuloksissa neljänteen sijaan pistein 1013. T13-sarjan viisiottelussa Nea Kiviniemi teki omat ennätyksensä neljässä lajissa ja sijoittui ottelun kymmenenneksi ennätyspisteillään 714. T9-sarjassa Beea Lehtovuori oli kuudes pistein 476.

Serenius, Ylä-Jarkko ja Joutlahti voittoihin Vuosaaressa

Samaan aikaan osa urheilijoista kilpaili Helsingissä Vuosaari Gamesissa. Sekä Markus Serenius (M17) että Oiva Ylä-Jarkko (P15) ottivat voiton 800 metrin kilpailussa, Markus ennätyksellään 2.03,64 ja Oiva ajalla 2.25,96. M17-sarjan kasilla nähtiin pitkän tauon jälkeen radalla myös Andreas Kärkkäinen. Vielä hieman tunnusteleva juoksu toi kahdeksannen sijan ajalla 2.15,28.

Nuorempien sarjoissa Veera Joutlahti jatkoi ennätystehtailuaan kuulantyönnössä ja otti T11-sarjassa kilpailun voiton tuloksella 9,60. Veera teki tasaista tulosta ja kaikki kolme muutakin työntöä olisivat riittäneet voittoon 17 osanottajan kilpailussa.

T13-sarjassa Liisi Halén juoksi 60 metrillä kuudenneksi ajalla 9,16. Aidoissa sijoitus oli kahdeksas. Pikkusisko Lumi Halén sijoittui T9-sarjassa viidenneksi sekä 60 metrillä (10,35) että pituushypyssä (3,38 PB).

T10-sarjan hopeamitalisti Meea Kettunen (oik.) ja voiton vienyt Riihimäen Kiskon Eevi Aarnio
Jesse Kettunen (P12) ylsi viisiottelun pronssille. Koko kärkikolmikko rikkoi samalla pisteillään aiemman piiriennätyksen.
Joa Härmä teki P9-sarjan ottelussa 800 metrillä uuden seuraennätyksen
Elli Paananen sijoittui T12-sarjan viisiottelussa neljänneksi. Sarjaan sisältyi 60m aitajuoksun seurannätys, jonka kuitenkin Jonna Jäkkö rikkoi heti seuraavassa erässä :)
Beea Lehtovuori sijoittui T9-sarjassa kuudenneksi
Beea Lehtovuori
Jesse Kettunen
Markus Serenius otti M17-sarjan 800 metrillä voiton Helsingin Vuosaari Gamesissa